MARS PLANETOHOD távirányítós jármű
2016. február 04. írta: ToyaHSW

MARS PLANETOHOD távirányítós jármű

mars_planetokhod2.JPG

Folytatom a játékok bemutatását, amelyekhez folyamatosan érkeznek az újabbak. Szerencsére már néha érkeznek felajánlások is (Csaplár József és Cságoly Tamás ígért játékokat), így igyekszem utolérni magam és még több játékot bemutatni nektek.
Itt szeretném tudatni mindenkivel, hogy a felajánlások esetében még gondosabban járok el a játékokkal. Minden esetben maximális figyelmet és gondoskodást kapnak gyerekkorunk játékai, átesnek egy tisztításon, az üzemképteleneket igyekszem megjavítani, majd persze a gondos tárolás sem marad el. Célom, hogy minden játék a lehetőségekhez képest működőképesen, patinásan, de persze kipróbálhatóan várja majd a tervezett múzeum látogatóit. SOHA NEM ADOK EL SEMMIT A FELAJÁNLOTT JÁTÉKOKBÓL ÉS MINDEN ESETBEN TÖBB HELYEN IS FELTÜNTETEM JELENLEG IS ÉS A JÖVŐBEN IS AZ ADOMÁNYOZÓT VAGY AZ ÁLTALA KÉRT NEVET!

Ezúttal egy saját szerzeményt a MARS PLANETOKHODhernyótalpas távirányítós játékot szeretném bemutatni nektek.
A feliratokból egyértelmű, hogy egy Szovjetunióban készült játékról van szó. A MARS Planetokhod valamikor a 70-es évek elején készült, de a gyártóra nem nagyon találtam utalást. Valószínűleg ez a játék is vagy a Norma, a Straume vagy pedig a Moszkvai Játékgyár gyártósoráról került le a maga idejében.
A megszokott szovjet távirányító nem igényel különösebb bemutatást. Előre-hátra haladásra két gomb, míg az irányváltásra a kar szolgál, míg a kapcsolóval a világítást tudjuk bekapcsolni. A játék tetején található antenna csak dekoráció, ami nem forog a játék működésekor, de a szabadon tekergethető kézzel.
A gép alváza, futóműve és gumitalpa nem tér el a több szovjet játékétól, így lényegében méretben is megegyezik ezekkel.

A fülkében két ember kapott helyet. A vezető mellett az utast találhatjuk, akinek vélhetően egy kamera van a kezében. A figurák kicsit elnagyoltak, de a gép ettől függetlenül szépen kidolgozott. Az űrjármű több színben is készült, így a fehér mellett ráakadhattok piros, kék, sőt zöld változatra is. A távirányítók között is több féle verzió létezik, de a klasszikusnak az számít amit az általam készített képeken is láthattok.
Az általam birtokolt változat természetesen üzemképes, a fények működnek és a plexi borítás sem repedt. Szerencsére viszonylag olcsón akadtam rá az egyik aukciós oldalon, de az Ebay-en egy hasonló játékért általában 100 dollár felett kell fizetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr108361126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása