Turbó rágó dekorációnak
2015. október 06. írta: ToyaHSW

Turbó rágó dekorációnak

image.jpg

Bár jelenleg még csak virtuális formájában jött létre és bővül az általam megálmodott múzeum, az idő múlásával a valódi múzeumra is koncentrálnom kell.
Egy valódi múzeum pedig mit sem ér dekoráció nélkül. Ennek köszönhetően jutottam arra az elhatározásra, hogy néhány kultikus tárgynak mindenképpen a falon lenne a helye - már csak a szép emlékek miatt is.

És mi az a kultikus és mára gyűjtők kincsévé vált tárgy ami jól mutatna egy játékokat bemutató múzeumban? Hát természetesen első sorban a Turbó rágó papírja.
Szerencsére viszonylag jó áron sikerült szert tennem egy egész pofás adag papírra, amit gyorsan egy képkeretben landolt és felkerült a játékok mellé a falra.

A rágóról annyit érdemes tudnotok, hogy Törökországban készült és a Kent cég gyártotta a 80-as évek elejétől egészen 2007-ig. A rágógumi csomagolásán belül egy-egy autó képét láthattuk, ami sorszámozva volt minden esetben.
A papírokból több sorozat is készült, így volt Turbo, Turbo Super, Turbo Classic, Turbo Sport, Turbo 2000, Turbo Sport 2003, Turbo Super 2003 és két orosz nyelvű széria is. Összesen 2030 darab képet lehetett összegyűjteni, ami szerintem nem sokaknak sikerült.
A jelenlegi árak erős szórásban vannak. Az első sorozat darabjai közül néhányat láttam már 55.000 Ft-os áron is aukciós oldalakon, de szerencsés esetben 10.000 forint körüli áron komoly adaghoz juthattok már hozzá.

Remélem idővel sikerül majd kiegészítenem a gyűjteményt és újabb klassz 70-es és 80-as években népszerű gyerekek által kedvelt tárggyal feldobni majd a falakat, már csak a jövőre is gondolva ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr527899592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbx porsche · http://matchboxmemories.hu 2018.06.03. 17:05:06

A gyerekkori gyűjteményem és egy jókora adag csere alapom még mindig meg van, kellemes emlékek. Viszont a feleségem pár napja meglepett egy ilyen rágóval, vagyis még ma is lehet venni. Méretre kicsit kisebb, a kép sajnos 2/3-a lett a réginek. Ízre tök ugyanaz, mint régen.
Lőttem gyorsba két képet róla:
onedrive.live.com/?id=5C5A6CF5D55A802C%2141884&cid=5C5A6CF5D55A802C

ToyaHSW 2018.06.04. 19:13:03

@mbx porsche: Kellemes meglepetés lehetett. A rajzot nézve, azért ez már más, modernebb és kevésbé szép lett. Ha az íze ugyanolyan botrányos, akkor viszont nincs semmi gond.
süti beállítások módosítása