Távirányítós Palart Polonez
2015. május 06. írta: ToyaHSW

Távirányítós Palart Polonez

dsc_0042.JPG

Nagyon régen nem mutattam be nektek távirányítós autót, így itt az ideje, hogy pótoljam ezt a mulasztást. Ezúttal a a választása a lengyel Palart cégnél készült Polonezre esett.
Az autó valamikor a 80-as évek elején készült és a szocialista ipar többi termékéhez hasonlóan ebből a játékból is igyekeztek kihozni a maximumot. Ennek köszönhetően létezett a kisautó lendkerekes, elemes és távirányítós változatokban is.
A színválaszték hasonlóan bőséges volt az egyszerű fehértől kezdve, a kék, sárga, piros, bordó, barna, zöld színekben, míg a felépítmények között megtalálható volt a rendőrségi, a katonai és a rally változat is.
A távirányítót egy kicsit átdolgozta ennél a típusnál a Palart cég, de természetesen ebbe is 4.5 V-os elem kellett. A kicsit képlékenyebb műanyag még könnyebben hajlott és tört, de ezzel szerintem minden kisgyerek együtt tudott élni.
Az aprócska távirányítós autó érdekessége a teljesen fém alváz, amit a Palart a többi játékához hasonlóan stilizált festéssel is ellátott.

Az én változatom elég megviselt állapotban került hozzám. Általában ezeket a játékokat sokat nyúzták a gyerekek, így teljesen természetes módon elhasználódtak.
A Polonéz törött távirányítóval, szakadt bovdennel és működésképtelen állapotban került hozzám. Azt hiszem sikerült a maximumot kihoznom a romos alapanyagból, így egy újabb tökéletesen működő - azonban kissé viseletes - autót tudtam bemutatni nektek.
Persze még egy kis utómunka lesz rajta, de ez már a jövő zenéje.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr127435684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2015.05.06. 23:09:50

Milyen érdekes a beltér megoldása! Gyerekként is imádtam volna.

Gyingizik 2015.05.07. 11:11:01

Jó a blog! A magam részéről a lehető legtöbb sci-fi és űrkutatási játékot szeretnék látni (holdjáró, űrhajó, rakétakilövő, űrállomás stb.) mert én ezeket gyűjtöttem gyerekként.

ToyaHSW 2015.05.07. 16:57:53

@Gyingizik: Szívesen írnék más játékokról is, csak jelenleg a saját gyűjteményemet mutatom be, ami remélhetőleg majd az általad említett játékokkal is bővül idővel.
süti beállítások módosítása