Szovjet lendkerekes rakétás autó
2015. március 24. írta: ToyaHSW

Szovjet lendkerekes rakétás autó

lendkerekes1.JPG

Ezúttal ismét a Szovjetunióba hívlak benneteket egy kirándulásra, ahol a most bemutatásra kerülő lendkerekes rakétás autó készült. Mint tudjátok a haditechnika már gyerekkorban komoly szerepet kapott a szocialista országokban.
Az autó ára 3.5 rubel volt, ami szerintem nem számított éppen olcsónak. Az autó igényes kidolgozású fémből készült modell, de az idő vasfoga a műanyag elemeket erőteljesen megviselte. A rakéta tartó állványzat több helyen ragasztott és néhány az egyik kilövő hiányzik is.

Igazság szerint a gépet a rakéták miatt vásároltam meg, amik azóta a MAZ távoson teszik a dolgukat. A szocialista iparra jellemző újrahasznosítás szerencsére itt is működött.

Na de térjünk vissza gépre, aminek kilövő állványzata több helyzetben is rögzíthető és a vezető fülke oldalán található tekerők segítségével a radar is forgatható.
Ez utóbbi mozgatásával a vezetőfülkében tank, hajó vagy repülőgép ikonok tűnnek fel a műszerfalon. A fülkében két katona is található, ezzel is jelezve mennyire komoly "haditechnikát" kapunk.
A lendkerekes rész még így közel 50 év elteltével is tökéletesen működik és hibátlanul teszi a dolgát. Azt kell mondanom, hogy érdekes darabja ez a katonai teherautó a gyűjteményemnek, de egyáltalán nem bántam meg a vásárlást.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr407299941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása