ITES Tatra 603 távirányítós autó
2015. január 28. írta: ToyaHSW

ITES Tatra 603 távirányítós autó

itestatra1.JPG

A mai napon ismét egy autót szeretnék megmutatni nektek a gyűjteményemből. Ezúttal az egykori Csehszlovákiában gyártott Tatra 603-as távirányítós változatára került a sor, amit az ITES készített.
Miért is emeltem ki, hogy a távirányítós változatról lesz szó? Ennek oka, hogy a játék azonos külsővel több változatban is készült. Gyártották óraműves felhúzható szerkezettel, lendkerekes változatban, lendkerekes bowdenes és természetesen elemes bowdenes változatban.
Most ez utóbbit szeretném bemutatni nektek.

Az általam vásárolt példány külsőleg nagyon szép állapotban maradt meg. A vezetőfülke repedés mentes és az utastér is egészben maradt meg. Sajnos az egyik kerekéről hiányzott a gumi, valamint sem motor, sem pedig duda nem volt benne, sőt a távirányító rész sem volt meg.
Ennek ellenére megvásároltam. Szerencsére motor volt itthon, ami bele is került, valamint távirányító is akadt a mindenes dobozomban, méghozzá az ehhez a típushoz kiadott változat.
Sajnos az én távirányítóm már nem az igazi, mivel a bowden kiszőrösödött és nem nagyon lehet mozgatni. A dudát nem tudtam pótolni, de ennek ellenére sikerült egy szép kiállítási darabot összeraknom belőle, aminek kívülről nézve csak az egyik hátsó lámpája hiányzik.

Az én változatom az egyszerű piros, de a gép készült piros-fehér, metálkék-fehér, narancs-fehér, metálzöld-fehér, zöld-fehér, égszínkék, sárga változatokban is.
A gyártás 1964-ben indult és kocsi ára 85-94 korona között mozgott.
A jelenlegi árát megbecsülni is nehéz, mivel ritkán tűnik fel eladó példány a neten.. A felhúzós szerkezetűből jelenleg egy darab található az Ebayen (rossz állapotban) 45.000 Ft-ért, a Vaterán egyáltalán nincs a játékból, az Aukro.cz oldalon pedig az itt is bemutatott darab kiváló állapotban 69-70.000 Ft-os árával borzolja a kedélyeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr197118385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bafana 2015.01.29. 14:11:37

Nekem modernbb volt!! A 613-as :)) Nem felejtem el, pedig nem tegnap volt. Köszi az írást!!!
süti beállítások módosítása