ITES Mercedes C111
2014. december 15. írta: ToyaHSW

ITES Mercedes C111

dsc_0037.JPG

Ma 1978-ig forgatjuk vissza az időkerekét, ekkor került a boltok polcaira az ITES által gyártott Mercedes C111-es sportkocsi.
Korának egyik legjellegzetesebb sportautója természetesen a játékgyártókat is megfertőzte, így többek között a Csehszlovák ITES-t is. A sirályszárnyakkal szerelt, nyitható lámpás, áramvonalas autó szinte azonnal levett a lábáról gyereket és felnőttet egyaránt.

Mivel sajnos a valóságban nem juthattunk hozzá ehhez a drága sportkocsihoz maradt a játék változat, amit az ITES a megszokott távirányítóval és jól ismert bowdenes megoldással kínált a boltok polcain.
A játék több színben várta a gyerekeket, így többek között sárga, zöld, piros és csont fehér színben volt megvásárolható.

Az általam megszerzett változat igen leharcolt állapotban került hozzám. A távirányítója teljesen rossz volt és törött, a hátsó lámpák hiányoztak az autóról, akár csak a Mercedes embléma, sőt ráadásnak az egyik ajtó is törött volt.
Sok munkával sikerült használható állapotba hozni a játékot, aminek mára az egyetlen hibája az elemtartó fedelének hiánya maradt.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr506985661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2014.12.17. 13:13:45

Jelentem, ebből nekem is van egy példányom. Nálam az egyik ajtó pöcke tört el (valamelyik unokaöcsém követte el kb. 20 éve), és az embléma erősen hiányos, egyébként jó az állapota. Ami érdekes, hogy az elemtartó-távirányító alakja más, gyakorlatilag négyzet alakú és laposelem kell bele. Még a kék-piros papír doboza is megvan.

ToyaHSW 2014.12.20. 09:44:38

@Csokis: Szerintem igyekezz rendbe rakni, mert a 4.5 voltos elemes távirányítót még régebben használta az Ites, így valószínűleg a játékod is régebbi.

kkn 2014.12.20. 12:46:36

Annyit azért hozzáfűznék, hogy a tájékozatlanok számára megvásárolható autónak tűnik a C111 széria, holott prototípusok voltak. A valóban drága volt ( a gyárnak ), csak ezt az emberek megvásárolható árnak veszik.
Amúgy bejönnek ezek a régi távirányítású autók, egyszer venni kellene egyet.

ToyaHSW 2014.12.20. 17:04:38

@kkn: Igazad van, bár soha nem adták ki, de sokunk álma lett volna :)

Krapulax_ 2015.10.31. 01:38:51

@ToyaHSW: Üdv. Nagy érdeklődéssel olvastam át több játék leírását, több közülük nekem is megvan, ilyen-olyan állapotban. Több helyen szerepelt, hogy a hiányosságokat házilag sikerült orvosolni, alkatrészeket pótolni, stb. Nekem is hasonló problémáim vannak, természetesen a legfőbb gond az elemtartók hiánya. Nem ismersz olyan szakit, aki a le tud gyártani pl. egy elemfedelet, vagy kormányt ha van hozzá minta?

ToyaHSW 2015.11.02. 22:29:58

@Krapulax_: Nem ismerek olyat, aki ilyen gyártásával foglalkozna. Nem is nagyon éri meg szerintem. Remélhetőleg hamarosan elérhető összegre csökken majd a 3D nyomtatók ára és akkor magunknak is elkészíthetjük majd a pótlásokat.
süti beállítások módosítása