Karosa SD-11
2014. december 01. írta: ToyaHSW

Karosa SD-11

DSC_0071.JPG

A mai napra ismét egy távirányítós autót tartogattam nektek. Ezúttal az ITES egyik legérdekesebb autóját a Karosa SD-11-est szeretném bemutatni nektek.
Az ITES a személyautókon kívül nagy figyelmet szentelt a 70-es, 80-as években a kisautók területén a haszongépjárműveknek és a buszoknak is. Ennek köszönhetően a Karosa több típusa és a Tátra 813-as is elkészült a gyár szallagjain.

A most bemutatásra kerülő Karosa SD-11 az egyik legnépszerűbb gyártmánya volt a cégnek. A busz készült távirányítós és irányváltós változatban is. Ez utóbbi kezelése nem volt egyszerű feladat, mivel a kapcsoló a busz elején volt található és ezt kellett menet közben kapcsolgatni.
Érdekes módon a bowdenes változat a régebbi, ezt 1979-89 között gyártották, míg az irányváltós változat 1986-91 között volt gyártásban
A távirányítós változat a szokásos és mindenki által jól ismert ITES távirányítóval és bowdenes megoldással várta a gyerekeket.
A színek területén a kínálat a megszokottól bőségesebb volt. A busz készült piros-fehér, kék-fehér, zöld-fehér-fekete, kék-fehér-fekete, világoskék-fehér-piros, zöld-fehér-piros, piros-sárga-kék, piros-sárga-barna és fehér-kék-sárga változatban is.

Az én birtokomban a piros-fehér változat van, ami elég rossz állapotban került hozzám. Szerencsére sikerült egy donor példányt szereznem a játékból, így lényegében a két autóból lett egy jó.
Persze a szokásos távirányító játék betegségtől az én gépem is szenved, sajnos nincs meg az elemtartó fedele :(

Az Ebay weboldalán jelenleg egy darab található a kisautóból, amit 70 dollárért próbálnak eladni. Szerencsés esetben itthon ettől olcsóbban is hozzá juthattok a Karosa SD-11-hez.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr576949557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TheRminator 2014.12.02. 17:21:15

Nincs esetleg alsórészed? Törött is érdekelne.

ToyaHSW 2014.12.02. 19:01:05

@TheRminator: Sajnos nincs. Ami volt maradék azt a Vaterán keresztül eladtam :(

XXKispocakXX 2016.07.19. 02:35:24

Életem első autóbusza! :) Sokat sétáltattam! Vagy a busz engem... :P
süti beállítások módosítása