Ites Tatra 613
2014. november 05. írta: ToyaHSW

Ites Tatra 613

DSC_0388.JPG

A Csehszlovák játékgyártás egyik meghatározó szereplője volt a szocialista rendszerben az Ites, akik nagyszerű játékokkal hívták fel magukra a figyelmet.
A cégtől távirányítós autók, autópályák, lemezjátékok, tankok, holdjárók, de még hajók is kikerültek. A felsorolásból is látszik, hogy az Ites leginkább a fiúkat próbálta elcsábítani játékaival.
A csábításra használt eszközök közül ma a Tatra 613-as távirányítós autót mutatom be nektek.

A Tatra 613-as a megszokott bowdenes távirányítós megoldást alkalmazta, amihez nem az Itesre jellemző távirányító tartozott, hanem egy 4.5 voltos elem befogadására képes PIKO vezérlőre hasonlító eszköz
Az autót több színben és több féle felszereltséggel készítették. Találkozhattok sima kék, piros, sárga, fehér változatokkal, de szerepelt a kínálatban a rendőrségi autó is. Az autót készítették krómozott és matt fekete lökhárítóval, de volt belőle lendkerekes változat is.

Az általam birtokolt példány rendkívül lelakva került hozzám. Több alkatrészt házilag kellett pótolni, így többek között az egyik ajtót és néhány ablakot is, valamint egy teljes festést is kapott a gép.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr116867913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2014.12.06. 11:51:18

Nekem a fehér volt és krómos. Imádtam. Egyrészt mert világítottak a fényszórói, másrészt mert pont belefértek PlayBig koppintás, trafikokban kapható műanyag katonák. Sajnos már nincs meg, ellopták a padlásunkról sok más egyébbel együtt.
süti beállítások módosítása