Planetohod távirányítós játék
2014. október 27. írta: ToyaHSW

Planetohod távirányítós játék

DSC_0034g.JPG

A mai napra is egy különleges ritkaságot tartogattam nektek. Ezúttal a szovjet játékgyártás területére teszek egy kiruccanást, hogy bemutassam nektek a Planetohod távirányítós holdjárót.
A szovjet űrkutatás legsikeresebb korszakában a gyártók csak úgy öntötték magukból a fiúknak szánt távirányítós holdjárókat és expedíciós járműveket, amelyeknek alapjául vagy a valóság vagy pedig a sci-fi szolgált alapul.

A Planetohod sorozat nagyon népszerű volt a 70-es évek elején, amit az ötletes formáknak és a változatos kínálatnak volt köszönhető. Az általam most bemutatott gép egy viszonylag ritka darab, az Ebay oldalán néha feltűnik egy-egy példánya igazán borsos áron.
Az expedíciós járművet a vezetőfülke uralja, amely igényesen kidolgozott és három ember is helyet kapott benne, akik előtt számtalan műszer található. A távirányítós autó tetején található búra alatt egy antenna, ami természetesen a jármű haladásával együtt forog, míg extraként négy lámpát is találhattok a gépen, amelyek kapcsolhatóak a távirányítóról.
Az egész gép "megkoronázása" a vezető mellett található két hatalmas antenna, ami egész futurisztikus látványt kölcsönöz a játéknak.

Nem csodálom, hogy a szovjet ipar remeke levette a lábáról a kor gyerekeit. A játék ezen változata piros és narancssárga géptesttel is készült, de mint említettem a bejegyzés elején a Planetohod több féle felépítménnyel is megvásárolható volt (mára mindegyik ritka mint a fehér holló és az áruk is rettenetesen magas).

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr386839267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flashy7 2014.10.28. 09:38:20

ekkora drót antennákkal ez a játék ma már 18+ kategóriát kapna, nem gyerekjátéknak :)

ToyaHSW 2014.10.28. 17:13:36

@Flashy7: Hát igen, akkoriban kicsit mást tartottunk veszélyesnek :)

Pollen · http://indafoto.hu/pollen 2014.10.28. 21:05:06

Üdvözlet! Eladó egy Intercosmos, ha érdekel valakit küldök még fotókat. indafoto.hu/pollen/image/21961827-a69a0daa/user

ToyaHSW 2014.10.28. 22:43:43

@Pollen: Kiváló állapotban van úgy látom. Ha lenne most rá pénzem egy percet sem haboznék :)

Pollen · http://indafoto.hu/pollen 2014.10.29. 08:04:53

Ha teszel egy korrekt ajánlatot, akkor elrakom neked.
süti beállítások módosítása