Mercedes C111 másképpen
2014. december 19. írta: ToyaHSW

Mercedes C111 másképpen

dsc_0309_2_.JPG

Az előző bejegyzésemben az ITES által gyártott Mercedes C111-est ismerhettétek meg. A különleges kialakítású sportkocsi sokunk álma volt, így szinte természetesnek is vehetjük, hogy nem csak az ITES látott fantáziát a játék változat elkészítésében.
Próbáltam kinyomozni, hogy a most bemutatásra kerülő C111-es honnan származhat, de egyszerűen nem jártam sikerrel. A cirill betűs feliratokból arra a következtetésre jutottam, hogy a játék valószínűleg Bulgáriából származik (ha nem akkor majd kommentbe javítsatok ki!).

UPDATE! Majiknak köszönhetően közben kiderült, hogy a játék a Szovjetunióban készült. Köszönöm!

A bowdenes megoldás helyett a gyártó a középső egy irányba forduló kerekes megoldást választotta, amit a Joustra is előszeretettel alkalmazott.Ennek eredményeként az autó előre haladva egyenesen megy, míg tolatáskor a kerék elfordul és a gép is kanyarodik - igaz csak egy irányba.
Az autó igazi érdekessége a felnyíló lámpa, amit az ajtót felhajtva tudunk egy kar segítségével mozgásra bírni. Sajnos világítani nem fog, de legalább egy kis feelinget kölcsönöz a kisautónak. A másik különlegesség a nyitható motorház, ahol igaz csak szürke színbe, de láthatjuk a motor részleteit.

Az én általam birtokolt változat 100%-ban működik és hiánytalan. A problémát az elemtartó rész megszokott szétrohadása okozta (ezt orvosoltam), valamint a vezető oldali ajtó teljes elgyengülése és borzasztó javítása okozta (ez úgy maradt, ahogy kaptam).

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr926997225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

majik 2014.12.20. 09:08:41

orosz (szovjet) lesz ez: az egyik képen az ár: C(ená) 10 R(ublej) 60 K(opejki)

majik 2014.12.20. 09:12:39

a másikon meg: előre, kikapcs, hátra

ToyaHSW 2014.12.20. 09:41:42

@majik: Köszönöm a válaszod! A cikkbe természetesen a tőled kapott infóknak megfelelően javítottam az infókat.
süti beállítások módosítása