Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.21.hét
2024. május 19. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.21.hét

Ha vasárnap, akkor szokás szerint játékokat igyekszem a figyelmetekbe ajánlani a Heti TOP5 rovat keretén belül. Ezúttal ismét szétnéztem a hazai aukciós oldalakon érdekes régi játékok után kutatva. Szerencsére ismét találtam szebb darabokat, így érdemes lesz ezúttal is velem tartanotok.

Vágjunk is rögtön a közepébe és merüljünk el a régi játékok világába!

europa-kvartett-kartya-719c_4_big.jpg

Európa kvartett - A kártyajátékok mindig népszerűek voltak a gyerekek körében. A hazai gyártókon kívül a nyugat-európai gyártók is készítették a kvartett kártyákat mindenféle tematikában.
Ezúttal egy európai nevezetességekhez kapcsolt kvíz kvartett kártyát ajánlok a figyelmetekbe. A kiváló állapotban megmaradt kártyáért 1000 Ft-ról indul a licit és azt hiszem nem is nagyon fog többet tudni a gyönyörű állapotban megmaradt pakli.

retro-dobd-es-rakd-tarsasjatek-bontatlan-vorsas-trafikaru-szocreal-kadar-858c_6_big.jpg

Dobd és rakd társasjáték - Egy viszonylag egyszerű társasjátékot hoztam nektek a 80-as évekből. A Vörsas által készített játékban különböző szavak kirakása volt a cél a kockadobást követően. A játék végül az nyerte, aki előbb ért el bizonyos pontszámot a szavak segítségével.
A játék igazi érdekessége, hogy bontatlan állapotban maradt meg. Most ehhez a kincshez 1990 Ft-os áron juthattok hozzá.

retro-magyar-trafikos-jatek-benzinkut-kisautokkal-759c_1_big.jpg

LEO Benzinkút - Egy igazán ismert egykori jégkrém és a hazai kisipar találkozásából született meg az apró teherautókat és egy SHELL benzinkutat tartalmazó játék.
Igazi filléres termék volt egykoron ez a műanyag játék, aminek még a kidolgozása sem volt tökéletes. Persze ez mára megváltozott, ezért egy eredeti csomagolású darab bizony a gyűjtők számára érdekes lehet.
Ehhez a játékhoz most 2000 Ft-os áron juthattok hozzá.


lemezjatek-elemes-busz-e99c_1_big.jpg

Sight Seeing Sound Bus - Egy igazán patinás állapotban megmaradt régi autóbuszt ajánlok most a figyelmetekben, amit a Masudaya gyártott.
A játék erőteljesen hiányos és szerintem nem is működik, de még ebben az állapotában is szépen mutathat egy gyűjteménybe. A licit 7999 Ft-ról indul a bolygókerekes autóbusz esetében.

retro-novoplast-macskafogo-tarsasjatek-699c_1_big.jpg

Macskafogó társasjáték - A 80-as években mint tudják a hazai társasjáték piacot gyakorlatilag leuralta a Novoplast, akik újdonságuk erejével és formabontó társasjátékaikkal a gyerekek kedvenceivé váltak. Ebben persze szerepet játszott az is, hogy népszerű témák is feltűntek az általuk készített játékokban.
Ilyen volt többek között a Macskafogó rajzfilm alapján készített játékuk. Ehhez juthattok most hozzá egészen kedvező áron. A dolog szépséghibája, hogy a dobozban már nincs bent a műanyag bliszter, de ennek ellenére is érdekes lehet egy gyűjtő számára a hiánytalan társasjáték.
A licit jelenleg 5000 Ft-on áll.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4018408485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása