Gumiból készült zsiráf
2023. március 28. írta: ToyaHSW

Gumiból készült zsiráf

gumizsiraf_1.JPG

Ismét a Gyenes Zsuzsannától érkezett játékok közül mutatok be egy érdekes darabot nektek, amiről sajnos nagyon keveset tudok.
A játék egy gumiból készült zsiráf lesz, de a gyártót sajnos nem tudtam pontosan behatárolni. A zsiráf eredeti változatát a Brabo nevű angol cég készítette, akik számtalan hasonló játékkal voltak jelen a piacon, azonban idővel ezeket a játékokat a távol-keleti gyártók szépen lemásolták.
Valószínűleg a most bemutatásra kerülő játék is a távol-keleti vonalat erősíti.

De milyen játék is volt ez a zsiráf?
Alapvetően egy gumiból készült figuráról van szó, aminek a vázát úgy gondolom egy drót adta. Ennek a drótnak köszönhetően pedig a zsiráf egyes részei úgy hajlíthatóak, hogy az adott helyzetben maradnak.
A külső borítás persze gumiból van, ami kellemes tapintást ad a játéknak, valamint jól festhető is volt, ami egy játék esetében nem mellékes szempont.
A zsiráf sárga alapszínt kapott, amire barna pöttyök mellett fekete színt vittek még fel.
Összességében ennek a színösszeállításnak köszönhetően egészen jól sikerült játékról beszélhetünk. Persze a formát lehetett volna még tovább csiszolni, de mivel ez egy gyerekjáték, így azt gondolom a gyártók egyszerűen elégedettek voltak a végeredménnyel.
Méretét tekintve egy igazán nagy játékról van szó, ami a gyerekek számára különösen érdekes lehetett.
Az általam beállított pozícióban 20 cm magasra nyúlt ki a zsiráf nyaka, míg a hossza is elérte a 20 cm-t és a szélessége olyan 8 cm körül mozgott.
Persze ez változtatható volt, hiszen a gyerekek ha úgy akarták akár térdre is tudták rogyasztani a zsiráfot vagy ha úgy akarták még a fülek helyzetét is megtudták változtatni.
Szerintem a legérdekesebb, hogy a zsiráf farkát mozgatva a nyakát tudta billegtetni az adott irányba a gumiból készült állatka.
Igazán érdekes darab volt, ami szerintem nagyon sok gyereknek elnyerte a tetszését, különösen akkor ha a szüleik más hasonló állatokkal is meglepték őket.

Hozzám a gyűjteménybe ez az egy darab került, de kiváló állapotban. Nagyon tetszik az gumiból készült zsiráf és szerintem majd nektek is tetszik majd.
Reményeim szerint lesz lehetőségetek, hogy kézbe vegyétek az állatkát valamikor, de amíg nincs más addig jönnek a megszokott fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1318082920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása