Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.13.hét
2023. március 26. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.13.hét

Ha vasárnap, akkor a megszokott ajánló rovattal várlak benneteket az oldalon. Ezen a héten ismét a legnagyobb hazai aukciós oldal kínálatában néztem szét érdekes játékok után és szerencsére találtam is különleges játékokat, amelyekben a gyűjtők és a nosztalgiázók is örömüket lelhetik.

Tartsatok velem ezúttal is és nosztalgiázzunk együtt a régi játékokon!

regi-japan-lemezjatek-mercedes-250-se-coupe-lendkerekes-er-dobozaban-jatszatlanul-b32c_63_big.jpg

Lendkerekes Ichiko Mercedes - Meg kell hagyni, hogy Japánban mindig tudtak szép játékokat készíteni. Sok gyűjtő ugrik is általában a felkelő nap országában készült játékokra.
Ezúttal egy gyönyörűen kidolgozott Mercedes Benz 250 SE Coupe keresi gazdáját, amit az Ichiko készített. Látszik a játékon, hogy mennyire is gyönyörű és még az eredeti doboza is megvan. Mindenképpen gyűjtői darab, amire érdemes lehet lecsapnotok.
A licit jelenleg 11.500 Ft-on áll.

regi-presu-taviranyitos-auto-chevrolet-impala-made-in-ndk-feher-gumik-ritka-732c_2_big.jpg

Távirányítós Presu Chevrolet - Az NDK játékgyártás azért néha egészen különleges gyöngyszemeket is alkotott. Ezek közé tartoztak a Presu által készített távirányítós autók.
Ezek közül az egyik érdekesebb darab volt a 'nyugati autó', ami egy Chevrolet Impala volt. Ez azért egy szocialista vállalattól nem volt éppen kis dolog, ráadásul a Presu játéka igazán nagy durranás volt a maga idejében a világításával és irányjelzőjével.
A most eladásra kínált darab egy fehér kerekes változat, ami elég ritkának számít.
A licit ebben az esetben jelenleg 22.000 Ft-on áll.

kinai-tejszallito-teherauto-lendkerekes-extra-szep-allapot-1960k-eredeti-dobozaban-b32c_14_big.jpg

MF-707 Dairy Truck - Itthon nagyon népszerűek a Kínában készült játékok és azok közül is igazából a különböző járművek.
Ezek között a járművek között akadnak gyakoribb és ritkább darabok is. Az MF-707-es tejszállító teherautó a ritkábbak közé tartozik. Most egy ilyen játék is eladó sorba került.
Kicsit viseletes már a lemezből készült játék, de a tartályok fele megvan hozzá és a doboza is eredeti.
Jelenleg 7500 Ft-on áll a licit, ami annyira nem is veszélyes.

igra-lemez-mozdony-kocsik-sinek-er-dobozban-jatszatlanul-1960k-b32c_3_big.jpg

Igra óraműves vonat - A fiatalabb korosztálynak készült egykoron az Igra által gyártott óraműves szerkezettel szerelt kisvasút.
A játékvasút eredeti dobozával várja a következő gazdáját feltűnően jó állapotban. Szerencsre az eladó nem rugaszkodott el a valóságtól, így jelenleg az aukció 5999 Ft-on áll.

anker-saturn-jupiter-tavos-er-dobozaban-jatszatlanul-b32c_52_big.jpg

Anker Jupiter távirányítós űrjármű - Az NDK játékgyártás másik kiváló gyártója az Anker volt, akiknek szintén számtalan érdekes játékot köszönhettünk.
A sci-fi vonalat erősítette az Anker a Jupiter-Saturn párossal. A két játék nagyon hasonlított egymásra, azonban a Jupiter rakétás kilövője azért elég egyedi és érdekes volt.
A játékról már olvashattatok a blogon és ott is meg lett említve, hogy milyen ritka dolog is a rakéta. Most egy eredeti dobozos, kezelési utasításos és rakétás játék került meghirdetésre, ami ebben az állapotban nagyon ritka.
Ha gyűjtitek a játékokat, akkor érdemes figyelnetek a jelenleg 9999 Ft-on álló aukciót.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1818081004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása