Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.12.hét
2023. március 19. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.12.hét

Ha vasárnap, akkor a megszokott ajánlóval várlak benneteket az oldalon. Ezúttal ismét a legnagyobb hazai aukciós oldalon nézelődtem érdekes és különleges játékok után és találtam is néhány jobb darabot.
Érdemes lesz most is velem tartanotok, így együtt nosztalgiázhatunk egy kicsit.

Vágjunk is rögtön a közepébe!

kinai-me-671-elemes-jetliner-lemezjatek-repulo-kopottas-hianyos-mukodokepes-allapot-202c_5_big.jpg

ME-671 Jetliner - Egy kínai játékkal nyitom a sort, ami az ME-671-es Jetliner nevű repülőgép. A lemezből készült játék igazából már nincs szépen kidolgozva, de erről fényekkel igyekeztek elterelni a figyelmet egykoron.
A játék elemmel kel igazán életre, ekkor gyulladnak ki a hajtóművek fényei, amelyek nagyban feldobták az amúgy végtelenül egyszerű lemezjátékot.
Nem egy gyakori darab, így még a hiányosságok ellenére is ajánlom a figyelmetekbe a 9000 Ft-os indulóárral büszkélkedő játékot.

robotfelderito-lemezarugyari-e-film-e12c_1_big.jpg

Lemezárugyár Robotfelderítő - Egy olyan játékot mutatok most be nektek, ami valószínűleg az én kis gyűjteményeben sem tűnik majd fel soha.
Ez pedig nem lesz más mint a Lemezárugyár egyik legsikeresebb és legkülönlegesebb játék a Robotfelderítő. Ez a lendkerekes jármű szinte mindent tudott. Szikrázott hátul és ütközésnél egy pörgettyűt engedett a magasba a felnyitható fedél alól.
Nagyon érdekes és különleges játék volt, ami még hiányos állapotban is a gyűjtők álma. Most találtam egy eladó darabot, amiért a licit jelenleg 33.333 Ft-on áll.
Ha nektek kell ez a régi kincs, akkor mindenképpen figyeljétek az aukciót.

ites-tatra-102c_5_big.jpg

ITES Tatra 813 távirányítós teherautó - Az egyik kedvenc ITES távirányítós járművem a kultikus Tatra 813 alapján készült teherautó.
Ez egy igazán jól sikerült darab, amit itthon elég nehéz megszerezni vállalható állapotban. Most felkerült egy nagyszerű állapotú játék az aukciós oldalra és valószínűleg meg is kérik majd az árát.
Az aukció jelenleg 22.100 Ft-on áll, de én magasabb árra számítok majd néhány nap múlva.

ites-skoda-102c_9_big.jpg

ITES Skoda Coupe - A másik nagy kedvencem az ITES-től. Ez pedig a klasszikus Skoda Coupe, amit gyerekként gyakran megcsodáltunk az utcán.
Szerencsére az ITES a gyerekek számára is elkészítette ez a kocsit, így mi is bátran roboghattunk vele a lakásban. Ez a darab kapott egy házilag készített gyorsító csíkot is, ami nem szép, de legalább van :)
A játék amúgy nagyon szép állapotban maradt meg, így bátran ajánlom nektek licitre. Az aukció jelenleg 30.100 Ft-on áll, így rajtatok múlik beszálltok-e.

kinai-oramuves-kacsa-csalad-lemezjatek-mukodokepes-allapot-9f1c_1_big.jpg

Kínai óraműves kacsa család - Egykoron nagyon népszerűen voltak a különböző óraműves játékok, amelyek között számtalan változat megtalálható volt.
Az általában lemezből készült játékok között is készültek olyanok, amelyeknél több figurát mozgattak egy óraműves szerkezettel. Ilyen játék volt többek között a Görkorcsolyás Eszkimók a Lemezárugyártól vagy a Szovjetunióban készült vonat vagonokkal.
A kínaiak egy kacsa családot készítettek hasonló elvek mentén. A játékot elég volt felhúzni és a kacsa család máris elindult útjára.
Szórakoztató játék volt, de manapság már ritkán találkozni ilyen játékkal. Ezért is lehet érdemes figyelnetek a jelenleg 1000 Ft-on álló aukciót.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr618075430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása