Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.6.hét
2023. február 05. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.6.hét

Ha vasárnap, akkor a szokásos ajánló rovattal várlak benneteket az oldalon. Bár mostanában egyre több érdekes régi játékra lehet rábukkanni, az árak a válság ellenére nem igazán esnek - sajnos.
Remélhetőleg azért sikerül majd minden héten találnom nektek érdekes régi játékokat, bár mostanában elég gyakran futok bele erőteljesen túlárazott termékekbe, amelyeknél az árképzés alapján az Ebay-en olvasott ár jelenti.

Szerencsére azért találtam öt érdekes régi játékot, amelyeket ezúttal is a figyelmetekbe tudok ajánlani.
Tartsatok velem ezúttal is!

ritka-retro-jatekauto-a-80-s-evekbol-d41c_4_big.jpg

Super Trump autó - Ilyen játékkal sem találkoztam eddig, de ennek oka az lehet, hogy már túlságosan idős voltam amikor ez a lengyel játék feltűnt a hazai piacokon.
Az érdekes formájú autón volt egy tartály, számtalan csővezeték és tartozékként egy pumpa is tartozott az autóhoz. Szerintem valahogy a tartályba kellett levegőt pumpálni, ami ezt követően megtudta hajtani az autót valahogyan.
Ahogy említettem ilyen játékom soha nem volt, de nagyon tetszik az ötlet. Bár mára a pumpa üzemképtelenné vált és a játék is kérdés mennyire működne, de egy gyűjteményben igazán jól mutatna így is a játék.
Az eladó minimum 5000 Ft-ot szeretne kapni ezért a 80-as évek végéről származó játékért.

retro-vintage-mercedes-benz-taviranyitos-auto-taiyo-asahi-made-in-japan-541c_1_big.jpg

Mercedes-Benz G RC játékautó - A Mercedes-Benz G osztályát nem kell bemutatnom a játékokkal foglalkozóknak. Lényegében számtalan gyártót ihletett meg a Mercedes terepjárójának formája és igyekeztek ezt a gyerekek számára is elérhetővé tenni.
Most egy japán változatot ajánlok a figyelmetekbe, ami RC irányítással várta a gyerekeket. A kocsi nem tökéketes, de működik.
Az ár jelenleg 9900 Ft.

gombfocicsapat-gombfocijatek-kapukkal-labdaval-eredeti-dobozaban-elado-e41c_9_big.jpg

Gombfoci - Gyerekkorunkban voltak a klasszikus arcképes, kisipar által gyártott Gombfoci játékok, amelyen rendkívül népszerűnek számítottak:
A Triál is kiadta akkoriban a saját Gombfoci játékát, ami gyerekszemmel nyomába sem ért a valódi focisták arcképeivel díszített változatnak:
Mai szemmel nekem annál inkább tetszik ez az egykori játék. Most egy hiánytalan játékra tehettek szert az eredeti dobozában.
Az eladó minimum 4000 Ft-ot szeretne kapni a játékért.

retro-jatek-vasalo-b31c_1_big.jpg

Játék vasaló - A játékgyártók igyekeztek a lányoknak is elkészíteni a nekik tetsző játékokat. Ezek pedig bizony babák és különböző háztartási gépek voltak.
Készültek porszívók, varrógépek, de még kávéfőző és turmixgép is várta a lányokat. A sorból nem maradhatott ki a vasaló sem, aminek most egy nyugati változatát ajánlom a figyelmetekbe.
A képeket elnézve ez a gép valószínűleg még melegített is egy kicsit az illúzió kedvéért.
A játékra fix 3990 Ft-os áron csaphattok le.

kovacs-iren-mi-ez-epiteszettorteneti-tarsasjatek-100-lap-ismerteto-jo-allapotu-doboz-serult-1963-441c_4_big.jpg

Mi ez? Építészettörténeti társasjáték - A 60-as években nem csak gyerekeknek, hanem felnőtteknek is készítettek társasjátékokat.
Ezek közé tartozott a Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata által készített Mi ez? nevet viselő építészettörténeti társasjáték is. A lapokat Kovács Irén állította össze az 1963-ban kiadott kártyához.
A játékosok feladata annyi volt, hogy a képeken látható épületekről a lehető legtöbb információt elmondja és a helyét is pontosan tudja.
Nem volt egy egyszerű játék, de mint annyi minden a szocializmus időszakában, ez a játék is a játszva tanulás célját szolgálta.
Most ezt az emléket idézhetitek vissza, ha lecsaptok a kiváló állapotban megmaradt kártyára, amiért az eladó 4000 Ft-ot szeretne kapni.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9018042020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása