Mini mesekártya
2023. február 03. írta: ToyaHSW

Mini mesekártya

minimesekartya_1.JPG

Ma ismét egy régi kártyát mutatok be nektek, ami bár nem tökéletes állapotban és kicsit hiányosan, de mégis megtalálható a gyűjteményben. Ezúttal egy kicsiknek készült Mesekártyát szeretnék bemutatni nektek, amit valószínűleg valamelyik hazai kisüzem vagy kisiparos követett el.
A hazai kisipar előszeretettel készített különböző kártyákat, mivel ezek előállítása viszonylag olcsó volt, sok nyugati minta állt rendelkezésre és a Minerva kvartett kártyái már megalapozták a gyerekek körében a stílus népszerűségét.

A gyártók persze igyekeztek minden korosztály számára igyekeztek megfelelő kártyát készíteni, így a tiniken kívül az egészen apró gyerekeknek is készültek kártyák.
A kicsi általában mesekártyákkal játszottak, amiből számtalan változat készült különböző mesehősökkel, különböző méretben.

A ma bemutatásra kerülő darab egy igazi pár gyűjtögetős kártyajáték volt, amiben az nyert aki a legtöbb párt gyűjtötte össze a játék során és az vesztett akinek a kezében ott maradt a Fekete Péter (ebben a játékban Farkas) kártya.
A tematika lényegét a Walt Disney rajzfilmek adják, így a gyerekek elég sok különböző mesehőssel találkozhattak játék közben és ráadásként még a betűkkel is lehetett ismerkedni egy kicsit.
A lapok között megtalálható Miki egér, Donald kacsa, Pluto, Goofy és számtalan ismert és kevésbé ismert rajzfilm szereplő a különböző Walt Disney mesefilmekből.
A lapok felső részére kerültek a kártyán található mesehősök nevei, ami mellett egy betűjel volt megtalálható. Minden betűből egy-egy kártyapár volt, amit a gyerekeknek össze kellett gyűjteni.
Ez úgy történt, hogy a lapok egy része kiosztásra került a gyerekeknek, míg a többi lap középre került. A gyerekeknek a kezükben található lapokból kellett párokat összehozni, de ha ez nem sikerült akkor húzniuk kellett egy lapot.
A játékot végül az nyerte meg, aki a legtöbb párt tudta felmutatni a parti végén. A vesztesnél maradt a Farkas lap is, aminek nem volt párja a játékban.

Összességében egy egészen jó kártyajátékot kaptak a kicsik, amivel azért néhány partit letudtak játszani a barátokkal. A lapok minősége alapvetően annyira nem rossz, látszik hogy igyekeztek a fiatalabb korosztálynak tervezni a lapokat méretre és anyagminőségre is.
A rajzok alapvetően egészen jók, de ezen ugye nem is szabad csodálkoznunk, de még a nyomdai munkában a színeket is egészen jól sikerült eltalálni.
Persze a gyártóra semmi nem utal a lapokon és ez gondolom a vaskos szerzőjogsértés miatt volt.

A múzeumban ezt a régi hazai gyártású mesekártyát is láthatjátok majd, de amíg nem tudom megmutatni nektek, addig jönnek a megszokott fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr10018040726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása