Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.4.hét
2023. január 22. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.4.hét

Ha vasárnap, akkor a megszokott Heti TOP5 rovattal várlak benneteket az oldalon. Ezúttal is a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekeztem nektek jó áron megvásárolható érdekes régi játékokat válogatni.
Remélem az új ajánlóban is megtaláljátok azt amit kerestek.

Vágjunk is rögtön a közepébe!

az-ezust-to-kincse-retro-tarsasjatek-1988-bol-101c_1_big.jpg

Az Ezüst-tó kincse - Ha a 80-as évek hazai társasjátékgyártása szóba kerül, akkor nem lehet elmenni a Novoplast mellett, akiknek sok klasszikus társasjátékot köszönhetünk.
Kellemes órákat tudtunk eltölteni az általuk készített társasjátékokkal, amelyek közül a legnépszerűbb darab a gyerekeket vadnyugati kalandokkal váró Ezüst-tó kincse volt. Tudjátok ez volt az a társasjáték, ami aranyrögökkel és más érdekes dolgokkal várt a gyerekeket.
Akkoriban is nagyon népszerűnek számított a társasjáték, aminek az élményét most újra átélhetitek. Ezúttal egy hiánytalan darabon akadt meg a szemem, amiért a licit 4900 Ft-ról indul, de érdemes elhoznotok a játékot akár a 8900 Ft-os fix áron is.

monitor-magneses-urverseny-tarsasjatek-retro-regi-jatek-701c_1_big.jpg

Monitor mágneses űrverseny - Ezúttal ismét egy érdekesebb hazai társasjátékot ajánlok a figyelmetekbe a 80-as évekből. A játék az akkoriban annyira népszerű fém táblával és mágneses bábúkkal igyekezett meghódítani a gyerekek szívét több-kevesebb sikerrel.
A Monitor alapvetően egy egészen érdekes társasjáték volt, ami szokatlan kidolgozásával egészen biztosan felkeltette akkoriban a figyelmet. Most egy gyönyörű állapotban megmaradt hiánytalan darabot ajánlok a figyelmetekbe.
A játékért ráadásul csak 4999 Ft-ot szeretne kapni az eladó.

retro-trafikaru-motorkerekpar-c01c_1_big.jpg

Trafikos motorok - Általában trafikokban, vásárokban volt megvásárolható az itthon készült. A Metalbox Kft a Matchbox Hondarora másolataival igyekezett a hazai gyerekek szívét elnyerni.
Ez általában sikerült is, mivel emlékszem gyerekként mennyire tetszett a lecserélhető nyereggel készült motorok, amelyek kormányát még el is hajtogattuk, hogy vagányabbnak tűnjön. Most rögtön négy ilyen motorra csaphattok le, amelyek különböző színben várják a következő tulajdonosukat. 
Minimum 4000 Ft-ot kell rászánnotok a vásárlásra, ami azért annyira nem tragikusan magas összeg.

sussel-fozzel-tarsasjatek-regi-retro-hianyos-b01c_1_big.jpg

Süssél-főzzél társasjáték - Egy általam eddig nem ismert, kifejezetten lányoknak készült társasjátékot ajánlok most a figyelmetekbe. A játék szemmel is látható, hogy a 60-as, 70-es években készülhetett és a konyhai munkákba vezette be egy kicsit a lányokat.
Szerencsére a játékhoz tartozó dolgok egy része megmaradt, a többi pedig pótolható, így érdemes lehet figyelemmel kísérnetek az 1000 Ft-ról induló aukciót.

regi-orosz-szovjet-lemez-repulo-lemezjatek-011c_1_big.jpg

Szovjet lendkerekes repülőgép - Szinte minden komolyabb játékgyártónak, aki lemezjátékokat készített volt lendkerekes repülőgép a kínálatában.
Számtalan változatban voltak megvásárolhatóak ezek a repülőgépek, amelyek között a két részre bontható utasszállító repülőgépek is megtalálhatóak voltak. A szocialista blokkon belül ilyen játékok első sorban az NDK-ban készültek, de nem meglepő módon volt szovjet változat is a repülőkből.
Nem túl gyakori darab az ilyen, ezért érdemes figyelnetek a 4000 Ft-ról induló árverést.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2618032060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.01.25. 20:38:29

Érdekes, ennek a "Süssél főzzél"-nek a fedélgrafikája valahogy bejön nekem, öreg fejjel. Én is olyan régen voltam gyerek, amilyen régi ez a játék, talán arra a korra emlékeztet.

A "monitor mágneses űrverseny" nagy zsiványság ám. :-) A mágnesesség láthatóan izgalomfokozónak van kiemelve, a gyerek valószínűleg nem arra számít, hogy az egyébként teljesen a klasszikus torpedójátékra épülő klónban mindössze a figurák mágnesesen rögzülnek a táblán. De mi régen a torpedót is kockás papíron játszottuk, szóval ez a táblás-figurás változat akkoriban valószínűleg elég érdekes lehetett például karácsonyi ajándékként.
süti beállítások módosítása