A legjobb ColecoVision játékok
2022. december 02. írta: ToyaHSW

A legjobb ColecoVision játékok

video.jpg

Néhányszor már osztottam meg veletek klasszikus toplistákat, amelyeken számítógépekhez vagy tv játékokhoz készült legjobb játékokkal találkozhattatok. Most is egy ilyen videót igyekszem megosztani veletek. Ezúttal a ColecoVision videójátékhoz készült legjobb 25 játékot ismerhetitek meg.

A ColecoVisiont a Coleco cég fejlesztette ki és 1982 augusztusában jelent meg a boltok polcain. 1982 karácsonyára 500.000 gépet sikerült értékesíteni, ami annak volt köszönhető hogy sokkal jobb játékélményt nyújtott a konzol mint az Atari 2600 vagy az Intelivision.
1983 nyarán a gép Európában is megjelent és itt is népszerű termékké vált. 1982 és 1984 között 136 játék jelent meg a konzolra, többek között a Donkey Kong vagy a Zaxxon.
A termék népszerűségét növelte a megvásárolható bővítmények száma is, amelyek között kormány, Atari 2600 kazettákat lejátszó bővítmény, de még az Adam nevű egység is, amivel lényegében számítógéppé lehetett változtatni a konzolt.
1984 elejére visszaestek az eladások ami azt jelentette, hogy elsőnek a különböző bővítmények gyártása állt le, majd 1985 közepére a ColecoVision gyártását is befejezték. Ezen idő alatt 2 millió konzolt sikerült eladniuk és innovációjával a Coleco más gyártóknak is példát mutatott.

Ennyi információ után lássuk a legjobb 25 játékot!

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8317993400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása