Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.38.hét
2022. szeptember 18. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.38.hét

Ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben ezúttal is a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekeztem jó áron megvásárolható, érdekes régi játékokat felkutatni nektek.
Szerencsére ismét ráakadtam öt tényleg érdekesebb darabra, így azt javaslom tartsatok velem ma is és nosztalgiázzunk együtt.

ritka-retro-flintstone-csalad-tili-toli-jatek-eredeti-csomagolasaban-1ft-nma-78eb_1_big.jpg

Flintstones tili-toli - A 15-ös játékok egy időben rendkívül népszerűek voltak. A rendkívül egyszerű játékoknak számtalan változata készült el, amelyek között a számozott változatokon kívül a kor népszerű figurái is feltűntek.
Most egy tényleg nagyon szép állapotban megmaradt Flintstones családos játékot ajánlok a figyelmetekbe, amihez még az eredeti kartonlap is megvan.
A játékért az eladó minimum 5000 Ft-ot szeretne kapni.

retro-trafikos-jatek-geppisztoly-kattog-80-as-evek-b9eb_1_big.jpg

Trafikos géppisztoly - Bár előszeretettel játszottunk a Lemezárugyár géppisztolyával, de volt akinek mással kellett beérnie. Nekik a hazai kisipar gyártott olyan fegyvereket, amivel nyugodtan lehetett játszani.
A most eladásra kínált géppisztoly ebbe a sorba tartozik. Kicsit mókás rajta a fém tábla géppisztoly felirata, de ezzel szerintem a gyerekek akkoriban együtt tudtak élni.
A fegyver igazán szép és működőképes állapotban maradt meg, ami elég nagy szó.
Az eladó a fegyverért minimum 3000 Ft-ot szeretne kapni.

szovjet-jelzett-pipi-lemezjatek-mosogep-1deb_2_big.jpg

Pipi mosógép - Az egykori Szovjetunió egyik fontos játékgyártója volt a Norma. A Normánál számtalan elektromos játék készült. Ezek közül általában a távirányítós autókra emlékezünk, de más is volt a gyártott játékok között.
Szinte természetes módon a lányoknak is készített játékokat a Norma, amelyek között számtalan háztartási eszköz megtalálható volt.
Most egy csodálatosan szép állapotban megmaradt mosógépet ajánlok a figyelmetekbe. 
A kép magáért beszél, így azt hiszem érdemes licitálnotok a játékra. Az ár jelenleg 550 Ft, ami egyáltalán nem veszélyes. 

ites-mercedes-taviranyitos-auto-bdeb_5_big.jpg

Ites távirányítós Mercedes - Egy igazán különleges távirányítós autót mutatok be nektek. Az egykori szocialista játékipar számtalan remek került ki az ITES gyárból. A cseh gyártó szinte ontotta magából a különböző nyugati autókat, amelyek közül most a Mercedes-Benz 250-est mutatom be nektek.
A kocsi tényleg gyönyörű állapotban várja új gazdáját. Persze a ritkaságának megfelelően nem egy olcsó darabról van szó, de még így is érdemes elgondolkodni a 35.000 Ft-ért kínált játék megvásárlásán.

madarkvartett-kartya-retro-ritka-bdeb_1_big.jpg

Madárkvartett - A kvartett kártyák a 60-as évektől jelen voltak a gyerekek életében. Szinte természetes módon az autós kártyák voltak a legnépszerűbbek, de sok szülő vásárolt a gyerekeknek más kvartett kártyákat is.
Ezek közé tartozott a Madárkvartett is, amiből játékos módon ismerhették meg a gyerekek a madarakat. Most egy ilyen kártya került meghirdetésre, tényleg kiváló állapotban.
A licit 5500 Ft-ról indul és elég sokan figyelik az aukciót.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7717934351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ArRogant 2022.09.19. 19:34:02

Annó léteztek az alábbi linken szereplő ismeretterjesztő bélyegek is:
drive.google.com/drive/folders/1HZ8jFvYIfSEaEvHAoq5f5oeiC2PVZS3i
Az OFFSZET adta ki. Érdekes, hogy azonos képekkel, mint a MADÁR KVARTETT. Nem sokat vacakoltak a képek jogdíjával. :)
Ilyen bélyegek léteznek, hajókkal, autókkal, kutyákkal, gombákkal, lepkékkel, stb. Esetleg ismeri ezek kiadási célját? Ezekkel is készültek kvartettek?

ToyaHSW 2022.09.19. 20:19:28

@ArRogant: Legjobb tudomásom szerint ezeket a képeket bizonyos helyeken árultál ívekben.
Az áruk sokkal kedvezőbb volt mint a kártyáké és igazából szerintem gyűjtési céllal készültek. Lényegében ez lehetett a kor Lutra albuma :)
süti beállítások módosítása