Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.26.hét
2022. június 26. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.26.hét

Ha vasárnap, akkor a szokásos Heti TOP5 rovattal boldogítalak benneteket az oldalon. Ezúttal is szétnéztem a hazai aukciós oldalak kínálatában érdekes és különleges játékok után, amivel a gyűjtők és a nosztalgiázók felidézhetik a régi gyerekkori emlékeket.
Szerencsére ismét sikerrel jártam és akadt néhány nagyon szép játék a horgomra, amire akár Nektek is érdemes lehet lecsapnotok.

Vágjunk is rögtön a közepébe!

rocky-tarsasjatek-sylvester-stallone-06db_2_big.jpg

Rocky társasjáték - Rocky gyerekkorunk egyik különleges hőse volt, akit áhítattal néztünk a VHS kazettán és századszor is szurkoltunk neki, hogy győzze le az ellenfeleket.
Persze a film népszerűségét a hazai játékgyártók is igyekeztek meglovagolni, így készülhetett el a Rocky társasjáték, ahol a győzelemhez vezető úton kellett végigvinnünk boxolónkat.
Most ezt a játékot ajánlom a figyelmetekbe. Apróbb hiányosságok vannak persze, de ennek ellenére kifejezetten jó vételnek számít a 5000 Ft-os kikiáltási áron kínált játék.

polikresz-iii-66db_1_big.jpg

Polikresz III. - A Polikresz játékok egy időben hatalmas népszerűségnek örvendtek a gyerekek körében, akik a játék segítségével ismerkedhettek meg a kresz alapjaival.
A sorozat harmadik darabja egy igazán érdekes mágneses megoldással várta a gyerekeket. Itt a tábla egyik felén elsőként be kellett állítani a kérdést, majd azt megválaszolva a tekerőt átrakni a tábla másik részére, ami megmutatta a helyes választ a gyerekeknek.
Lényegében egy kis mágnesességen alapuló mágia volt a lényege a megoldásnak, ami nagyon szórakoztató volt.
A játék doboza kicsit viseletes, de 1000 Ft-ért ne várjunk csodát.

rodolfo-retro-tarsas-jatek-jo-allapotban-66db_1_big.jpg

Rodolfo 55 mutatvány - A 80-as évek elejének egyik nagyon népszerű játéka volt itthon a Rodolfo 55 mutatvány, ami egy táskában volt megvásárolható.
A MűTex és a Skála-Coop játéka igazi telitalálat volt, amivel a gyerekek szívesen szórakoztak.
A hiánytalan állapotban megmaradt játékért most egészen kedvező áron juthattok hozzá, mivel a licit 5500 Ft-ról indul.

retro-bolgar-gyerektelefon-b6db_1_big.jpg

Játéktelefon - A játéktelefon mai ésszel szinte felfoghatatlannak számít. Akkoriban a szomszédban élő gyerekkel egy ilyen vezetékes telefon segítségével is tarthattuk a kapcsolatot, ha a szüleink vásároltak nekünk egy ilyen készüléket.
Klasszikus játék, ahol a két készüléket drót kötötte össze egymással és ezen keresztül lehetett kommunikálni. A játéktelefon a világ minden részén nagyon népszerű volt és nyugaton igazából a Walkie Talkie váltotta fel a későbbiekben.
A szocialista játékipar is ráugrott erre a témára, így szinte minden országban készültek ilyen készülékek. Ezúttal egy gyönyörű állapotban megmaradt bolgár változatra csaphattok le, ami 7000 Ft-ért lehet a Tietek.

regi-bandai-vw-bogar-taviranyitos-lemezauto-japan-b4db_1_big.jpg

Távirányítós VW Bogár - A Bandai egy rendkívül ismert Japán gyártó, akit szerintem nagyon sokan ismertek. A távirányítós autóik különösen kedveltek voltak egykoron a gyerekek körében.
Valószínűleg a német piacra szánt ADAC VW Bogár is ilyen volt. A kocsi csodálatos állapotban van, így mindenképpen érdemes harcba szállnotok a 15.000 Ft-os áron hirdetett játékért.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6017867791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása