Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.13.hét
2022. március 27. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.13.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben igyekszem jó áron megvásárolható régi játékokat ajánlani a figyelmetekbe a különböző hazai aukciós oldalak kínálatából.
Szerencsére nincs hiány az érdekes játékokból, így ismét találtam nektek öt gyűjteménybe való darabot.

Tartsatok velem és nosztalgiázzunk ezúttal is együtt!

regi-retro-taviranyitos-gama-faun-billencses-teherauto-auto-3dbb_1_big.jpg

Gama FAUN távirányítós teherautó - Alapvetően egy nem túl gyakori játéknak számít a Gama cég által gyártott FAUN teherautó, ha pedig még ráadásul szép állapotban is maradt meg, akkor még többet is érhet.
A fényképek alapján ez az autó egészen jól egyben van, a távirányító jól fest és a játékról sem hiányoznak darabok, így érdemes lehet elgondolkodni a megvásárláson.
Persze nem érdemes sokáig gondolkodni, mivel 26.000 Ft-ért fixen elhozható játékról van szó.

novoplast-police-07-tarsas-regi-retro-jatek-6dbb_1_big.jpg

Police07 társasjáték - A Novoplast egykori játéka, ami a népszerű Scotland Yard játék hazai piacra átdolgozott változata volt.
Az én gyerekkoromban ez egy népszerű társasjátéknak számított és ennek megfelelően sokat is játszottunk vele. Most újra átélhetitek ezt az élményt az eredeti társasjáték segítségével. Elvileg a játék hiánytalan, ami nem kis szó és az ára sem veszélyes.
Ehhez a játékhoz 4800 Ft-os fix áron juthattok hozzá.

buveszdoboz-olvasd-el-a-leirast-bdbb_1_big.jpg

Figaro bűvészdoboz - Bár igazából a Rodolfo bűvészjátékok váltak itthon igazán népszerűvé, azért a Figaro bűvészdobozokat is meglehetett vásárolni.
Most egy szép állapotban megmaradt Figaro keresi új gazdáját. Sajnos az eladó nem tudja, hogy hiányzik-e valami a dobozból, de az állapota alapján szerintem mindenképpen gyűjteményben lenne a helye a játéknak.
Ehhez most csak 2200 Ft-ot kell erre a célra elköltenetek.

mir.jpg

MIR hernyótalpas markoló - A MIR játékokról már ejtettem néhányszor szót a blogon. A MIR bolgár játékgyártó volt, akik jellemzően a Tonkának dolgoztak be, aminek eredményeként elég nagy tapasztalatra tettek szert a fémből készült játékok területén és sok esetben a Tonka szerszámait használva gyártották MIR márkanév alatt a játékokat.
A markoló is ilyen játék volt, amiből most rögtön két darab keresi új gazdáját. Az állapottól ne ijedjetek meg, mert egy kis takarítás csodákra képes.
A licit 1000 Ft-ról indul, ami ebben az esetben nevetségesen alacsony.

retro-tomy-kosarlabda-8dbb_1_big.jpg

TOMY Basketball - Az oldalon már bemutattam nektek ezt a kultikus LED-es játékot, ami a 80-as évek egyik klasszikus gyártójától a TOMY-tól került a piacra.
A játékkal egyedül vagy ketten lehetett játszani és a cél az volt, hogy a csapatunk nyerje meg a kosárlabda mérkőzést, amiben vagy az ellenfelünk vagy a gép próbált megakadályozni bennünket.
A 80-as évek elejének egyik tipikus korrajza ez a LED-es játék, amivel elmúlt időket idézhettek vissza.
A játékhoz jár egy eredeti doboz is és így 8000 Ft-ról indul a licit.
Szerintem ennyit simán megér ez a kincs :)

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2417790586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása