Variációk egy témára - Gumiállatkák
2022. január 25. írta: ToyaHSW

Variációk egy témára - Gumiállatkák

gumi_1.JPG

Egészen frappáns gyűjtőcímet sikerült adni a mai bejegyzésnek, amiben nem másról lesz szó mint gyerekkorunk érdekes és különleges játékairól a gumiból készült figurákról - jelen esetben állatkákról.
A gumijátékok számtalan változatban voltak megvásárolhatóak a 60-as, 70-es években és leginkább a kisgyerekek körében örvendtek nagy népszerűségnek.

A játékok közül számtalan különböző változatot bemutattam már nektek az oldalon, amelyek között állatkák, mesefigurák, de még járművek is akadtak.
Ezúttal ismét néhány új állatkát mutatok be nektek.
A gumijátékok a megszokott módon készültek fújt technológiával, aminek köszönhetően az alsó részen minden esetben maradt egy furat. Ebbe ezeknél a játékoknál általában egy síp került, ami a gumi rugalmasságának köszönhetően nagyon egyszerűen megszólaltatható volt. Ehhez elég volt összenyomni a gumiból készült figurát és máris sípoló hangot hallhattunk.

A gyártási technológiának köszönhetően a gumiból készült játékok rendkívül igényes kidolgozással készültek. Az apró részleteket is lehetőség volt a mintákon kidolgozni és a játékok apró méretben is elég jól mutattak.
Persze a figurák dekorálására is szántak időt akkoriban a játékgyártók, így sok gumiból készült játék kapott valamilyen szintű festést. A figurák szemeit, orrát, száját általában kifestették, de lehetett találkozni olyan játékokat is amelyek teljesen le lettek festve.
Most egy egész kis állatfarmot hoztam össze nektek.
Megtalálhatjátok a gumiból készült játékok között a mackót, a kacsát, a baglyot, kutyát, cicát, elefántot és nyulat is.

Igyekszem minden darabot megmutatni nektek fotón, de természetesen majd ha úgy alakul életben is láthatjátok ezeket a játékokat, amiket majd a kezetekbe is foghattok majd.
Nektek voltak ilyen játékaitok gyerekként? Kommentben írjátok meg ha emlékeztek ilyesmire!

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7416823964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása