Műanyag munkagépek
2022. január 22. írta: ToyaHSW

Műanyag munkagépek

muamunkagep_1.JPG

Kicsit tanácstalan vagyok amikor a mai játékokat mutatom be Nektek, mivel fogalmam sincs hogy mikor készültek és hogy ki is a gyártó.
Mivel a nagy szovjet csomagban érkezett, így akár még szovjet játékokról is lehet szó, de azt hiszem akár a Kinder tojásban is lehetett volna ilyesmi egykoron.
Na mindegy, érdekesnek érdekesek a játékok és mivel egy egész kis sorozat van belőlük így arra az elhatározásra jutottam, hogy bemutatom őket nektek.

Ahogy a címből is kiderül műanyag munkagépeket fogok ma bemutatni. Ami miatt pedig akár Kinder játékokról is lehet szó az a méret, ugyanis az aprócska járművek kb. 4 cm hosszúak és 2 cm szélesek.
De nézzük is, hogy milyen járműveket sikerült összerakosgatnom az elemekből. Összejött egy markoló és három teherautó, amelyek szerencsére eltérnek egymástól egy kicsit.

A játékok mindegyike azonos színösszeállítással készült. Az alváz fehér, a felépítmény kék és piros, míg a kerekek minden esetben feketék. Minden aprócska alkatrész műanyagból készült és viszonylag gondosan lettek elkészítve, ennek köszönhetően a járművek pontosan felismerhetőek.
Az alvázban pattintással kerültek be a kerekek, amelyeknek még a tengelye is műanyagból van. Erre az alvázra épült fel aztán a felépítmény, ami minden autó esetében egy kicsit más.
A teherautókból két változatot sikerült összeraknom, ennek köszönhetően van egy hagyományos teherautó és egy csőrös billenőplatós dömper is a járművek között - személy szerint nekem a csőrös jobban tetszik, de hát ízlések és pofonok...
A teherautóka persze meg is kell rakodni, ezért van egy homlokrakodó is a járművek között. A felépítés itt sem nagyon tér el, mozgatható elemként a jármű elején található kanál került fel a játékra. A markoló kidolgozása is nagyon jó, az aprócska méret ellenére még a kipufogó kémény is felkerült a műanyag játékra.
Természetesen ezek egyszerű tologatós játékok voltak, amelyek ráadásul a sok műanyagnak köszönhetően szőnyegen érezték igazán otthon magukat. Sajnos a keményebb felületeken a kerekek csak elcsúsztak, ami erőteljesen rombolta a játékélményt.
Persze azért egykoron ezekkel az apró kisautókkal is remekül lehetett szórakozni. Nagy hátrányuk volt, hogy a műanyag elemek könnyen leestek a helyükről és mivel tényleg nagyon aprócska játékokról van szó, könnyen el is kallódtak ezek a kisautók.
Szerencsére nálam megmaradt néhány darab, így majd találkozhattok ezekkel is a gyűjteményben, de amíg nem tudom bemutatni nektek személyesen ezeket az apróságokat, addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7216821522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petrol pet 2022.01.23. 16:58:09

Nekem van egy billencs, mint a cikkben de fehér-sárga színben ill. egy betonkeverő. Nem tudok róluk semmit, csak azt, hogy gyerekkoromból maradtak meg.

ToyaHSW 2022.01.26. 19:58:29

@petrol pet: Köszönöm az infót. Nekem ez a játék kimaradt a gyerekkoromból valamiért :)
süti beállítások módosítása