Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.3.hét
2022. január 16. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.3.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék ajánló rovatot, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem érdekes és jó áron megvásárolható régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Ezúttal is a megszokott oldalakon nézelődtem és találtam is érdekesebb játékokat, így azt javaslom ha gyűjtők vagy nosztalgiázók vagytok, akkor mindenképpen tartsatok velem.

Vágjunk is rögtön a közepébe!

donkey-kong-game-watch-22ab_2_big_1.jpg

Nintendo Donkey Kong Kvarcjáték - Gyerekkorunk egyik fontos játéka volt a kvarcjáték. Az első időkben még az egyszerű egy képernyős játékokkal múlattuk az időt, de szépen lassan nyugatról beszivárogtak a sokkal komolyabb két és három képernyős játékok is hozzánk.
Akinek volt egy két képernyős Donkey Kong játéka az a suliban nagy királynak számított.
Most ezt az emléket idézhetitek fel egy eladó darab segítségével. Vannak hibái, de az állapota egészen jó, így a 15.000 Ft-os indulóár is egészen barátinak mondható.

regi-lemezarugyari-malev-repulogep-nagy-meret-23cm-a1-c7ab_1_big.jpg

Lemezárugyár IL-14 repülő - Következzen egy Lemezárugyárnál készült játék. A Lendület IL-14-es repülőgépet már én is bemutattam nektek az oldalon, így hosszabban olvashattatok is róla a blogon.
Most ráakadtam egy egészen szép darabra, aminek nagy előnye az alacsony ár. Mivel jelenleg több hasonló játék árverése is fut az oldalon, így azt gondolom érdemes lehet figyelnetek az aukcióra.
A repcsi szép és jó állapotban van a korához képest. A legmagasabb ajánlat jelenleg 161 Ft.

lemezarugyari-forma-1-auto-retro-jatek-07ab_2_big.jpg

Lemezárugyár JPS Lotus 79 - Ismét egy Lemezárugyáras játékot ajánlok a figyelmetekbe, ami megélt már szebb napokat is, de ritkasága miatt így is érdekes lehet a gyűjtők számára.
A JPS Lotus 79-es egy tologatós kisautó volt, amit egy pálca segítségével lehetett jobbra-balra kormányozni. Mivel a játék műanyagból készült, így sok már néhány év alatt teljesen tönkrement. Nehéz belőle szép és jó állapotú darabot találni.
Hát munka ezzel is lenne, hiszen hiányzik a kormányzáshoz szükséges pálca, a matricázás egy része és a komplett hátsó szárny is.
Talán van köztetek, aki lát fantáziát a 10.000 Ft-os indított aukcióban.

pirate-kvarcjatek-27ab_2_big.jpg

Pirate kvarcjáték - Ismét egy kvarcjáték az ajánlóban, ami a két képernyős játékok sorát erősíti. A gyártó és a megjelenés éve teljesen ismeretlen (készült többek között Tandy, Radio Shack márka alatt is), de a lényeg hogy tökéletesen működik a kicsike.
A bezárt játék elejéről hiányzik egy matrica, de ezt azért lehet pótolni.
Az eladó minimum 7999 Ft-ot szeretne kapni ezért a régi elektromos játékért.

regi-retro-jatek-repulo-trafikos-igra-ites-lemezarugyar-lendulet-igla-c5ab_1_big.jpg

MF-104 lendkerekes repülőgép - A mai ajánlóban volt már egy repülőgép, de szerintem a hazai játéknak a kínai rokona is bőven elfér a rovatban.
Az MF-104-es repülőgép tényleg nagyon szép állapotban maradt meg, ami egészen ritkának számít. A játék ráadásul az eredeti dobozzal kerül eladásra, ami még emeli az értékét a gyűjtők számára.
A licitbe 5500 Ft-os ajánlattal tudtok beszállni jelenleg.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5116814804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pizo 2022.01.18. 21:13:56

Az IL-14-en valós lajstromjel van. HA-MAB története:

www.il-14.hu/?page_id=521

Zoli
süti beállítások módosítása