Logikai kirakós - Kocka
2021. december 07. írta: ToyaHSW

Logikai kirakós - Kocka

geokocka_1.JPG

Ahogy azt megszokhattátok igyekszem nektek bemutatni a hozzám érkezett logikai játékcsomag érdekesebb darabjait. Ennek megfelelően ma is egy érdekes műanyag logikai játékot választottam, amit a 80-as évek kisipara hozott el nekünk és érdekes módon a hordóhoz hasonlóan mind a mai napig gyártják (igaz már fából).
A kisipai játékokat általában a trafikokban vagy vásárokban lehetett megvásárolni viszonylag kedvező áron. Ennek az előállítás olcsósága és az ellátási lánc rövidsége is szerepet játszott.

Általában a pontos illesztéseket követelő térbeli logikai játékok gyártása macerás feladat volt, de azért néhány bevállalták ezt a munkát is.
Így készült a múltkor bemutatott hordó és a ma bemutatásra kerülő kocka is.

A térbeli érzékelést és a geometriai formákkal való ismerkedésre kitalált logikai játékok lényege az volt, hogy bizonyos formájú alkatrészekből egy nagyobb geometriai formát rakjanak ki a gyerekek.
Ennek köszönhetően ezek a játékok viszonylag rövid időtartam alatt kiismerhetővé váltak és ennek köszönhetően hamar rájuk is untak a gyerekek. Nem kellett ehhez nagy művészet, hiszen csak azt kellett megtanulni hogy milyen sorrendben kell bizonyos elemeket a helyükre rakni.
Amíg viszont használták a gyerekek ezeket a játékokat addig remek szórakozást nyújtottak.

A Kocka is ilyen volt, amiben különböző formájú elemet kellett a megfelelő helyre tenni. Miután pedig az utolsó elemet is becsúsztattuk a helyére (igen, az utolsót be kellett csúsztatni), akkor egy rendkívül merev stabil kockát kaptunk végeredményként.
Ahogy említettem az egyes elemek műanyagból készültek, amelyeknek a kidolgozása rendkívül pontos volt. Ezeknél a játékoknál nem fért bele 1 mm eltérés vagy sorja, hiszen ezek akadályozták volna az összeszerelést.
Az elemek kevert granulátumból készültek, ennek köszönhetően a kocka darabjai kicsit márványos látványt nyújtottak, ami igazán hangulatossá tette a játékot.

Sok más logikai játékkal együtt ezt a régi Geometriai Kockát is láthatjátok majd a gyűjteményben, de amíg nem tudom Nektek személyesen bemutatni ezt a játékot, addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9816776444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2021.12.12. 07:34:58

Volt nekem is!

Egy kis anyanyelv:
Szerintem csak vállalták és nem bevállalták.
süti beállítások módosítása