Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.49.hét
2021. december 05. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.49.hét

Ezen a héten ismét vár benneteket a Heti TOP5 rovat. amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatát igyekszem átböngészni nektek érdekes és megfizethető játékok után.
Ismét ráakadtam néhány gyöngyszemre, így érdemes lesz most is velem tartanotok. Vessük is bele magunkat a régi játékok világába!

padlasrol-elokerult-retro-jatek-gyujtemeny-tuzolto-kamion-g-i-joe-villamos-kaleidoszkop-e99b_6_big.jpg

Régi játékcsomag - Egy igazán érdekes játékcsomagra akadtam rá, ami egészen különleges játékokkal várja az érdeklődőket. Van ebben a csomagban egy régi GI JOE Cobra Bugg, egy DMSZ villamos, egy régi szovjet kaleidoszkóp, egy kínai bolygókerekes tűzoltóautó és egy régi Shelles kamion is.
A csomagtól minimum 55.000 Ft-árt válna meg az eladó, ami a GI Joe játékot elnézve nem is földtől elrugaszkodott ár. Ha kedvelitek a kicsit poros, de szép állapotban megmaradt játékokat, akkor érdemes erre az aukcióra beneveznetek.

lemezarugyari-ritkasag-gigant-hegyibanya-1a9b_9_big.jpg

Gigant Hegyibánya - Jöjjön egy meglehetősen ritka és ennek megfelelően igazán drágának számító Lemezárugyáras játék. Ez pedig nem más mint a Technofix által készített Gigant hazai másolata, ami Gigant hegyibánya néven vált ismerté.
A hazai játékból nem sok készült és nem is számított akkoriban olcsónak, de manapság már elképesztően értékes és drága kincs egy-egy szebb állapotban megmaradt darab.
Az eladásra kínált eredeti dobozos játékért az eladó minimum 80.000 Ft-ot szeretne kapni.

lemezarugyar-varazscsonak-e99b_2_big.jpg

Lemezárugyár Varázscsónak - Ismét egy régi hazai játék. A Varázscsónak szintén nem tartozik a túlságosan gyakori játékok közé, hiszen nagyon kevés maradt meg ebből a klasszikus magyar bolygókerekes játékból.
A csónakba még nem kellett elem, elég volt az alján található óraműves szerkezetet megfeszíteni és máris indulhatott a móka. A szépen kidolgozott játékra még ránézni is öröm.
Most egy ilyen klasszikus, de hiányos játékkal gazdagíthatjátok a gyűjteményeteket. A szép állapotban megmaradt csónakról a motor sajnos már hiányzik, de így is érdekes lehet a 11.
111 Ft-ról induló licit.

lemezarugyar-forma-1-versenyauto-1a9b_14_big.jpg

JPS versenyautó - Ez a pálcikás irányítással rendelkező fekete JPS versenyautó is a Lemezárugyárban készült. Szintén nem túl gyakori darab és viszonylagosan kevés is készült belőle. Alapvetően egy tologatós kisautóról van szó, ami Mario Andretti 1978-as F1 világbajnoki autójának mintájára készült.
Az aprócska pálcikát a pilóta előtt található résbe kellett bedugni és így tolás közben a kormány tekergetésével lehetett irányítani a játékot.
Kiváló állapotban maradt meg a játék, ami nagyon fontos, így a licit is 47.000 Ft-ról indul.

retro-fa-jatek-auto-csepel-jellegu-3a9b_1_big.jpg

Fa teherautó - Ezen a játékon azonnal megakadt a szemem. Leginkább valóban egy régi Csepelre emlékeztet és erre ráerősít a honvédségi zöld színben pompázó festés.
A tartályos teherautó igazán szép darab és nem kell hozzá erős logika, hogy nem sok ilyen készülhetett (sőt szerintem inkább egyedi darab).
Persze az első lökhárító már hiányzik, de így is igazán szép teherautóval gazdagíthatjátok a gyűjteményeteket. Az eladó 9000 Ft-ról indította az aukciót.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8516774050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása