Távirányítós Renault Megane Coupe
2021. október 26. írta: ToyaHSW

Távirányítós Renault Megane Coupe

renaultmegane_1.JPG

Ezúttal egy olyan játékot szeretnék bemutatni nektek, ami még talán annyira nem is igazán számít retronak, de mégis érdekes lehet a gyűjtők számára.
Előbb-utóbb ugyanis a gyűjteményekben is helyet követelnek majd maguknak a ma bemutatásra kerülő autóhoz hasonló darabok. Ma egy távirányítós Renault Megane Coupét ismerhettek meg, ami egy egészen jól sikerült kisautó lett.

Tartsatok velem, hogy megismerhessétek kicsit jobban ezt a játékot!

A Renault Megane I-es 1995-ben került bemutatásra, majd ezt követően érkezett meg a sportos vonalakkal rendelkező Coupé változat is, ami még mai szemmel is igazán tetszetős és formás darabnak számít.
Akkoriban ennyi elég volt a játékok gyártásához, az pedig már csak hab volt a tortán, hogy a Renault Sport a Coupéből készítette el a rally bajnokságokban szereplő Renault Megane Maxi változatot is.

A játékgyártók közül a Dickie gondolta úgy, hogy érdemes lehet az autóval foglalkozni és így született meg a műanyagból készített távirányítós játék.
A játékot a Dickie megrendelésére készítették, természetesen kínában. Ez egy drótós, vezetékes távirányítós autó, azonban abból már a modernebb változat, amiben a kormányzásért is egy villanymotor volt a felelős.
A játékban ennek megfelelően két villanymotor kapott helyet. Az egyik a hajtásért, míg a másik a kormányzásért volt felelős.
Ahogy említettem ezt a játék nagyrészt műanyagból készült. Mind a karosszéria, mind pedig az alváz műanyagból lett legyártva. A karosszéria több változatban is elkészült, így a fotókon látható piros szín mellett sikerült ráakadnom a jellegzetes sárga-kék rally változatra is.
A kocsi amúgy igazán jól el lett találva. A formája pontosan megegyezik az eredeti típussal, talán csak a sötétített ablakokat nehéz megszokni a játékon. Ennek a megoldásnak persze költségcsökkentő okai voltak, ugyanis így nem volt szükség a belső tér kidolgozására a gyártás során, ami csökkentette az összeszerelés idejét és ezzel együtt a költségeket is.
A játékot szét kellett szerelnem, így ráláthattam a belső térre is. Ami rögtön feltűnt, hogy az első lámpák valóban átlátszó műanyagból készültek és a kialakítás során a megoldás úgy lett megtervezve, hogy akár égő is kerülhessen a játékba, amit valamilyen oknál fogva sajnos kihagytak. Így az első lámpák világítását nélkülözniük kellett a gyerekeknek.
Az alváz teljesen sima, míg a gyártóra utaló jelzések sem találhatóak meg rajta.
A távirányító már a modern kor hagyományait követi. Két kar található rajta. Az egyikkel előre-hátra, míg a másikkal jobbra-balra tudták irányító az autót a gyerekek. A távirányító hátsó részén található meg az elemtartó, ahova két darab 1.5 V-os AA-s elem került.
Ezt követően pedig indulhatott is a móka.
A játék rendkívül koszosan került hozzám. Szinte minden egyes alkatrésze poros és piszkos volt, ez pedig kihatott a működésére is.
Szerencsére egy alapos takarítás minden problémát orvosolt, így a kicsi Renault Megane Coupe ismét gyűjtheti a kilométereket.

Természetesen sok más távirányítós játékkal együtt ezt a gyöngyszemet is láthatjátok majd, de amíg nem tudom nektek személyesen megmutatni ezt a kincset, addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5116734080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása