Érdekes és ritka kínai játékok 7.
2021. október 22. írta: ToyaHSW

Érdekes és ritka kínai játékok 7.

Folytatom a néhány hete kezdett sorozatot, amelyben igyekszem érdekes kínai játékokat bemutatni nektek. Ezekkel nagyon kis valószínűséggel találkoztok majd a hazai aukciós oldalak kínálatában, de ha mégis akkor legalább egy kicsit a segítségetekre tudok talán lenni ezzel a sorozattal.
Ismét hoztam öt szerintem érdekes játékot, amelyekre érdemes lenne lecsapni gyűjtőként.
Tartsatok velem ezúttal is!

A képeken az ME-780-as űrjárművet láthatjátok. Ebben az esetben a kínai gyártók kicsit elszakadtak a hagyományos formáktól és náluk még az UFO-kat is emberek vezették.
A középen található kupola alatt található a pilóta, aki zöld egyenruhában foglal helyet a vezetőülésben, míg a játék többi részét a különböző színes plexi formák uralják.
Ezek persze nem véletlenül kerültek a játékra, ugyanis a bolygókerekes játék belsejében található néhány égő, így a játék működés közben folyamatosan villog.
Igazából nem beszerezhetetlen darab, de az ára már túllépte az ingerküszöböt nálam :)

A képeken az ME-090-es Universe Stunt Car nevű játékot láthatjátok. Első ránézésre kicsit nehéz eldönteni, hogy egy most egy repülőgép vagy egy autó, de hallgassunk a gyártóra és a furcsa forma ellenére könyveljük el a lemezjátékot autóként.
A lemezjáték grafikája nagyon szép lett és a képeken láthatjátok hogy nem hiányoznak a fények erről a játékról sem. Az érdekesség azonban a képeken látható apró tárcsákban rejlik, amelyeket a fülke mögötti műanyag szárny alá helyezve a játék más-más útvonalon volt képes közlekedni.
Lényegében a tárcsák nélkül használhatatlan a játék, így ha véletlenül szembejönne veletek egy eladó darab, erre a részletre érdemes figyelnetek.

A képeken az MF-761 Dual Racer lendkerekes autót láthatjátok, ami szerintem ismét egy igazán érdekes és nem túl gyakori darab. A kidolgozása rendkívül egyszerű, de mégis a maga módján kecses és áramvonalas.
A két vezetőülés kormánnyal vet fel kérdéseket, de egy játék esetében az ilyesmin illik gyorsan túllépni. Amiért ez a játék bekerült a rovatba az leginkább a színe. Nagyon sokszor a piros változattal lehet találkozni, de jó ha tudjátok hogy ebben a kék színben is gyártották és úgy nagyon ritkának számít.

Ha eddig azt gondoltátok, hogy a kínai gyerekeknek nélkülözniük kellett a kisvasutakat, akkor nagyot tévedtetek. Bizony a kínai játékgyártók ME-059-es számmal kisvasutat is gyártottak, de természetesen lemezből.
Lemezből készültek a vagonok, a mozdony és még az elemtartóként funkcionáló házikó is. A játék amúgy gyönyörű véleményem szerint és igazán részletgazdag, de talán éppen ezért elég nehezen beszerezhető vállalható állapotban.

Sajnos igazán jó minőségű és nagyságú képeket nem találtam az ME-623 Fishing játékról és ez nem véletlen, ugyanis ritka mint a fehér holló.
Az elemes játékban a halak össze-vissza mozogtak a játéktéren, amit a gyerekeknek meg kellett próbálniuk a fém botok segítségével kifogni. Ez persze nem volt egyszerű feladat és az nyert természetesen aki ügyesebben horgászott.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4916732728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása