Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.39.hét
2021. szeptember 26. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.39.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 rovatot, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatát átnézve igyekszem érdekes és kedvező áron megszerezhető régi játékokat a gyűjtők, nosztalgiázók figyelmébe ajánlani.
Ezúttal ismét a legnagyobb hazai oldalon barangoltam, ahol persze találtam érdekes régi játékokat.

Tartsatok velem ezúttal is!

 retro-lemezjatek-dobozaban-foreign-lemezarugyar-fire-engine-tuzolto-auto-ce7b_1_big.jpg

Lemezárugyár Tűzoltóautó - A Lemezárugyártól számtalan lendkerekes játékot kaptunk egykoron. Ezek közé tartozott a műanyagból készült rendőrségi, mentő és tűzoltóautó is. Most egy kivételesen szép állapotban megmaradt tűzoltóautó keresi új gazdáját.
A játékhoz még doboz is jár. Az ár jelenleg 5100 Ft, de valószínűleg magasabb értékre is számíthatunk majd.

0i725-veteran-cabrio-auto-11-cm-708b_1_big.jpg

Szovjet IA1933-as kisautó - Erről a kocsiról már írtam hosszabban a blogon. A klasszikus szovjet játékból nagyon kevés darab maradt meg igazán szép és értékelhető állapotban.
A kisautókat gyűjtők számára lehet érdekes ez a játék, amiért az eladó fixen 1500 Ft-ot szeretne kapni.
Az nem is lehet kérdés, hogy ez a játék megéri-e az árát :)

lemezarugyari-kisautok-808b_2_big.jpg

Lemezárugyári kisautók - A Lemezárugyár játékainak általában elég magas ára szokott lenni. Most azonban egy egészen kedvező aukcióra akadtam, ami a kisautókat kedvelő gyűjtők érdeklődésére tarthat számot.
A négy lendkerekes kisautó között akad egy Opel, egy VW, egy Trabant és egy lendület mentőautó is. A kocsikon látszik a használat, de a lendkerék mindegyiken működik.
Az ár 15999 Ft, ami egyáltalán nem számít kiugróan magasnak a Lemezárugyáras játékok esetében.

retro-lemezauto-karral-felhuzhato-808b_3_big.jpg

Dědeček Automobil - Az egykori Csehszlovákiában gyártotta a Dubena a Dědeček Automobil óraműves szerkezettel ellátott kisautót.
A játékról már én is írtam hosszabban régen.
A játék egy igazi bravúr, hiszen szinte az összes alkatrésze fémből készült. Sajnos nagyon kevés darab maradt meg igazán szép és hiánytalan állapotban.
Ezúttal egy eredeti dobozos játékra hívom fel a figyelmeteket, amiért a licit 5000 Ft-ról indul.

csehszlovak-gyerek-kerekpar-60-70-evek-808b_8_big.jpg

Csehszlovák gyerekkerékpár - Sokan élénken emlékszünk még az első két kerekű bringánkra. Nekem egy NDK biciklim volt, de sokan cseh vagy szovjet kerékpáron tették meg az első métereket.
A szülők a biztonság érdekében elsőnek fent hagyták a mankókerekeket, majd később egy seprűnyél segítségével igyekeztek bennünket egyensúlyban tartani, de ezután már magunktól bringáztunk.
Most egy szép állapotban megmaradt cseh kerékpár keresi új gazdáját. Hibátlan darab, amire érdemes lehet lecsapnotok.
A licit itt 6700 Ft-ról indul.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6116701086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása