Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.29.hét
2021. július 18. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.29.hét

Ahogy azt megszokhattátok ezúttal is a szokásos Heti TOP5 rovattal várlak benneteket vasárnap, amelyben régi játékokat ajánlok a gyűjtők és a nosztalgiázók figyelmébe a hazai aukciós oldalak kínálatából.
Ezúttal ismét találtam pár érdekességet, így érdemes lesz ezúttal is velem tartanotok.

retro-muanyag-jatek-lendkerekes-motorcsonak-686b_8_big.jpg

Lendkerekes motorcsónak - A képen látható lendkerekes motorcsónakot már bemutattam nektek a blogon. Egy igazán érdekes műanyag játék, ami a trafikok egyik népszerű játéka volt a nyaralóhelyeken.
Eredetileg a játékhoz tartozott egy felhúzó is, amit megrántva lehetett működésbe hozni a lendkerekes szerkezetet és annak köszönhetően a motorcsónak elég gyorsan elkezdett haladni a vízen.
A behúzó a legritkább esetben van meg, de azért így is érdekes lehet a játék sokatok számára.
Ha szeretnétek a gyűjteményetekbe egy ilyen trafikos játékot, akkor érdemes figyelnetek az 1500 Ft-ról induló licitet.

orosz-szovejt-raketaveto-konnyupancelos-jatek-auto-1ft-nma-c26b_1_big.jpg

Szovjet rakétás jármű - A szovjet játékgyártás egyik fontos szegmensét képezték a katonai játékok. A különböző fegyvereken kívül a gyerekek számtalan hadsereghez köthető járművel is találkozhattak.
Különösen népszerű volt az öntött fém modellekből álló sorozat, amiben a harckocsik, a hatalmas rakéta szállítókon kívül az egyszerűbb katonai járművek is megtalálhatóak voltak.
Ilyen volt a sorozat ezen darabja is, ami  egy egyszerű rakétás teherautó volt.
A játék egészen szép állapotban maradt meg és a jelenlegi ára sem veszélyes.
A licit jelenleg 1 Ft-on áll, így érdemes lehet elgondolkodnotok a vásárláson.

flipper-jatek-retro-trafikaru-bazararu-zseb-flipper-scifi-urhajo-hatterrel-b76b_4_big.jpg

Műanyag zsebtivoli - A 70-es, 80-as években különösen népszerűnek számítottak a tivoli játékok. Lényegében a szocialista ipar számtalan változatát készítette el a golyós játéknak.
Most egy érdekes űrhajós változatot ajánlok a figyelmetekbe, ami tényleg szép állapotban maradt meg.
Licit helyett ehhez a játékhoz fix 1000 Ft-os áron juthattok hozzá.

retro-asztali-fa-tivoli-flipper-jatek-266b_1_big.jpg

Fa tivoli játék - Az előbb egy műanyag tivoli játékot mutattam nektek, míg most egy fából készült és valamivel nagyobb változatot ismerhettek meg.
Ahogy említettem a tivoli játékok nagyon népszerűek voltak. Ez tényleg egy végtelenül egyszerű változat, ahol még a dekorációval sem foglalkoztak. Ennek ellenére egy gyűjtő számára érdekes lehet a 2500 Ft-os fix áron kínált darab.

ac291-regi-aramkoros-orosz-jatek-d46b_2_big.jpg

Elektro Konstruktor - Egy igazi retro elektromos építőjáték a Szovjetunióból. Ahogy a többi szocialista országban, úgy a Szovjetunióban is nagy figyelmet szenteltek a gyerekek oktatására. Ehhez sok esetben kiválóan lehetett játékokat használni.
Az elektromosság iránt érdeklődő fiatalok számára az Elektro Konstruktor sorozat darabjai kiváló segítséget nyújtottak az egyszerűbb kapcsolások megtanulásához.
Ezúttal a hármas készletet találtam meg nektek, amiben villanymotor, kapcsolók, lámpák és egy morzegomb is megtalálható kapcsolótábla és némi vezeték kíséretében.
A játékból egészen biztosan lehet még működőképes kapcsolásokat építeni mind a mai napig, bár valószínűleg azért néhány elem elveszett az évek alatt.
A doboz eredeti és a tartalom is korhű, így talán érdemes elgondolkodni a 2990 Ft-os áron kínált játék megvásárlásán.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1616631906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NL 2021.07.20. 10:32:51

Ilyen rakétás járművem volt nekem is! Bitang nehéz volt, sok fémből, nem egy pehely kis játékautó. Simán be lehetett verni vele akármelyik gyerek fogát. Vonóhorga is volt, arra akasztottam a löveget, ami szintén volt nekem. Természetesen a testvéri egyenlőség elve alapján húgom is kapott egy hasonlót: neki UAZ (fém)ponyvás teherautó jutott szintén egy ugyanolyan löveggel. Aztán az egész nálam kötött ki, mert hát mégiscsak engem érdekelt a cucc jobban. Még az "illatára" is emlékszem így közel 40 év távlatából! Szerettem!
süti beállítások módosítása