Ceruzahegyezők a 70-es évekből 14.rész
2021. június 23. írta: ToyaHSW

Ceruzahegyezők a 70-es évekből 14.rész

hegyezo14_1.JPG

Bár kicsit megcsúsztam a frissítésekkel, ez nem jelenti azt hogy nélkülöznötök kellene a héten a megszokott ceruzahegyezőket.
Már egy ideje beharangoztam nektek, hogy különlegesebb darabokat is bemutatok majd nektek és ennek mostantól jön el az ideje.
Ezúttal három darab hegyezőt mutatok be nektek, amelyek már nem műanyagból készültek és kidolgozásukat illetően jóval komolyabb darabok mint az eddig megismert iskolába is hordható társaik.

Igyekszem tematikát felállítani ezeknél a hegyezőknél, így a mostani három darab valószínűleg egy gyárból került ki és egy nagyobb sorozat részét képezhette. Mindegyik figura egy-egy embert ábrázol és engem leginkább valami népművészeti alkotásra emlékeztet.
Az aprócska figurák között vannak lányok és egy fiúcska is, akik minden esetben valamivel foglalatoskodnak.
Az aprócska figurák talapzatokon állnak, amelyekben a hegyező is megtalálható. Igazán érdekes darabok és anyaguk leginkább a fára emlékeztet, de azt sem tartom kizártnak hogy valami kerámia féléből készülhettek.
Ha kicsit figyelmesebben nézitek a figurákat, akkor aprócska harangokra is hasonlítanak, amelyek ötletesen figurás alakot kaptak.

Sajnos a gyártóra utaló jelölés nem található a hegyezőkön, illetve összesen a belül megtalálható hegyező kapott Made in China feliratot, ami lehet hogy ebben az esetben valóban csak a hegyezőre érvényes.
Az igazságot nem tudom, de remélem velem ellentétben akad köztetek olyan akinek ismerősek a figurák és tud segíteni, hogy melyik országból is származhatnak.

Nekem mindenesetre nagyon tetszenek és igazán különleges daraboknak gondolom ezeket a hegyezőket, amelyek sokkal inkább alkalmasabbak dísztárgynak mint ceruzák hegyezésére.
Ízelítőnek jönnek a szokásos fényképek ezúttal is.
Ne aggódjatok a jövő héten újabb érdekes darabokat mutatok be nektek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4816602868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása