Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.25.hét
2021. június 20. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.25.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben igyekszem jó áron megvásárolható régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Ezúttal is a hazai aukciós oldalak kínálatát böngésztem át értékes és érdekes kincsek után és szerintem sikerült ismét öt klassz játékot összegyűjtenem nektek.

Tartsatok velem ezúttal is!

piko-kybernet-robotizalt-jatekauto-az-1970-es-evekbol-116b_1_big.jpg

PIKO Kybernet - Az NDK PIKO cég számtalan elektromos játékot készített a 70-es, 80-as években a fiúknak. Ezek közé tartozott a 'programozható' Kybernet autó is, ami különleges formájával sok srác kedvence volt. A kocsit az aprócska kék és sárga színű elemekkel lehetett programozni, aminek köszönhetően a játék egyedi útvonalat járt be.
Most egy ilyen régi játékhoz juthattok hozzá eredeti dobozzal. A játékért jelenleg 121 Ft-ot ígértek, de ettől egészen biztosan többet ér ez az NDK játék.

lemezarugyar-eredeti-dobozaban-piheno-hibatlan-skoda-lendkerekes-ritkasag-1991-c06b_1_big.jpg

Lemezárugyár Skoda - A 90-es évek elején készült Lemezárugyáras játékok igazi különlegességek általában. Ekkoriban már a nyugati játékok voltak a kedvenceink, így viszonylag kevés ilyen játék talált gazdára a gyerekek között és még kevesebb élte túl azt az időszakot.
Most egy eredeti dobozos Skoda lendkerekes ritkaság került fel az egyik hazai aukciós oldalra. Az ára valószínűleg elég magas lesz, de ha bomlotok a Lemezárugyár játékai után, akkor ezt a darabot mindenképpen érdemes lehet megszereznetek.
Az ár jelenleg 11005 Ft.

retro-tarsasjatek-eredeti-dobozaban-babylon-epitojatek-1960-as-evek-116b_3_big.jpg

Babylon építőjáték - A Babylon építőjátékkal egészen biztosan találkoztatok, ha a 70-es, 80-as években voltatok gyerekek. A gömbökből és pálcikákból álló műanyag építőjátékból lényegében bármit megtudtunk építeni ami csak eszünkbe jutott.
Most egy régi változat került fel az aukciós oldalra viszonylag kedvező áron. Szeretném felhívni a figyelmeteket a dobozon található BSE matricára is, ami szintén elég különlegesnek számít :)
Az ár jelenleg 1 Ft.

orosz-taviranyitos-auto-regi-jatek-f16b_1_big.jpg

Szovjet RC sportkocsi - A fantáziadús Sport nevet kapta ez az egykori Szovjetunióban gyártott RC játékautó. A távirányítója egy kormányra emlékeztet, míg az autó maga leginkább egy futurisztikus sportkocsira.
Sajnos a működéséről nincsenek információk, de a képek alapján nincs igazán rossz állapotban a játék.
A licit ebben az esetben 10.000 Ft-ról indul, ami ha működik a kocsi nem számít magas árnak.

kdn-munkagep-regi-jatek-f16b_2_big.jpg

Tropik munkagép - A Csehszlovák játékgyártás egyik legnagyobb cége a KDN volt, amelyek az Igrához hasonlóan számtalan nagyszerű játékot készítettek a gyerekeknek.
Ezek közé tartozott az 1987-es Tropik elemes teherautó is, ami mind kinézetével, mind terepjáró képességével igazán különlegesnek számított. Most egy hiányos darabon akadt meg a szemem, aminek az elemtartója körül vannak problémák.
Valószínűleg ennek javítása után működőképes lesz a játék és akkor már csak a hiányzó tolólap helyére kell a megfelelő alkatrészt elkészíteni.
Barkácsolók számára mindenképpen érdekes lehet a 4000 Ft-os áron kínált játék.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5816599704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása