Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.23.hét
2021. június 06. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.23.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben igyekszem jó áron megvásárolható érdekes régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Ezúttal is megakadt a szemem néhány klassz darabon, így érdemes lesz ismét velem tartanotok.

Kezdődjön hát az időutazás!

retro-jatek-eredeti-dobozaban-hibatlanul-lemezaru-gyar-raketapisztoly-lemezjatek-3c5b_7_big.jpg

Lemezárugyár Rakétapisztoly - Egy igazi klasszikus darab, amire szerintem nagyon sokan emlékeznek gyerekkorukból. Van itt lendkerekes szerkezet, tűzköves fényeffekt és ki-be mozgó alkatrész is.
Egy igazi klasszikus darab, ami azonban nekem mindig nagyon tetszett ebben a játékban az a grafika volt. Gyerekkoromban volt ilyenem, azonban a gyűjteményben még nincs ebből a játékból egy darab sem sajnos.
Most Ti hozzájuthattok egy rendkívül szép állapotban megmaradt, eredeti dobozos játékhoz. A licit jelenleg 8043 Ft-on áll.

eredeti-japan-nomura-kitero-rendorauto-a-lemezarugyari-kitero-auto-mukodo-eredetije-itthon-ritka-9c5b_1_big.jpg

Mystery Police Car - Igen, ez a játék valóban nagyon hasonlít a Lemezárugyár Rendőrségi autójára és ez nem véletlen. A Nomura készítette el ugyanis a játék eredeti változatát Mystery Police Car néven.
Ezzel lényegében 100%-ban megegyező másolatot készített anno a Lemezárugyár is.
A Mystery Police Car egy Blog TV adásban már bemutatkozott nektek, amit itt nézhettek meg.
Ha azonban szeretnétek a gyűjteményetekbe tudni Ti is egy ilyen igazi legendát, akkor érdemes figyelnetek a jelenleg 31005 Ft-on álló aukciót.

reg-ibtr-elemes-orosz-harci-jarmu-bc5b_1_big.jpg

GNOM-3 BTR80 - A GNOM-3-as sorozatot sokan ismeritek és egyes darabokat már a blogon is bemutattam nektek. Ebbe a sorozatba tartozik a Lada Samara és a szovjet expedíciós jármű is.
A sorozat harmadik darabja egy BTR80-as, ami egy harcjármű volt. Természetesen ehhez is a megszokott RC távirányító tartozott, ami a járművet irányítani lehetett.
A BTR80-as elég ritkán tűnik fel itthon, így lényegében akkor is figyelmet érdemel ha nincs tökéletes állapotban. A mai darab nincs tökéletes állapotban, de ennek ellenére ajánlom a barkácsolásra fogékony gyűjtők figyelmébe.
A ritkaságának megfelelően az eladó fixen 16.000 Ft-ot szeretne kapni a játékért.

regi-lemez-geppuska-eredeti-dobozaban-fenykep-fellelt-allapotban-nem-probaltam-ki-2c5b_1_big.jpg

Submachine Gun KY-1 - Az ME-601-es néven is emlegetett gépfegyver Kínában készült a 60-as években. Természetesen ez az elemes játék is eljutott a világ szinte összes tájára. Itthon viszonylag ritkán találkozni vele, de ennek ellenére úgy tűnik voltak olyan szerencsés gyerekek akiknek volt ilyen játékuk a 60-as években.
A gépfegyver elképesztően szép állapotban maradt meg és még az eredeti doboza is megvan. Kipróbálva nincs, így van benne némi rizikó.
Az ár jelenleg 21.000 Ft, ami meglehetősen barátinak mondható ebben az esetben - ha megtehetitek szálljatok be az aukcióba, garantáltan nem bánjátok meg!

abc-fire-chief-retro-lemez-auto-9c5b_1_big.jpg

ME-627 Fire Chief - Hasonló bolygókerekes tűzoltóautót már ajánlottam a figyelmetekbe az oldalon. Az ME-627-es formára leginkább egy Jaguárra emlékeztet és tűzoltó festést és feliratokat kapott.
Ahogy említettem ez egy bolygókerekes játék, azonban a tetejéről a sziréna az évek alatt elkopott.
Az ár ebben az esetben 6990 Ft, ami teljesen reálisnak is mondható.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2916583868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása