Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.15.hét
2021. április 11. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.15.hét

Ahogy azt megszokhattátok már az elmúlt években, ezúttal is a vasárnapi napon érkezik az ajánló rovat amelyben jó áron megvásárolható érdekes régi játékokat igyekszem felkutatni a hazai aukciós oldalak kínálatából.
Ezen a héten is találtam érdekes játékokat, így mindenképpen érdemes lesz a gyűjtőknek és a nosztalgiázóknak velem tartani.

Vágjunk is rögtön a közepébe!

eredeti-japan-nomura-kitero-rendorauto-a-lemezarugyari-kitero-auto-eredetije-itthon-ritka-5b4b_1_big.jpg

Nomura Police Car - Aki nincs igazán otthon a játékok világában az azonnal azt mondja, hogy ez a Lemezárugyár játékának a másolata. Ez persze nem igaz, hiszen ez az eredeti Nomura játék amiről a Lemezárugyár játéka is készült.
A Nomura játék persze valamivel gyakoribb darab, de ennek ellenére is egy értékes játéknak számít. Az aukción jelenleg 37.000 Ft-on áll a játék ára, ami még mindig csak töredéke (!) az Ebayes árnak.
Ha kedvelitek a régi játékokat, akkor érdemes egy kicsit a japán játékok irányába is orientálódnotok, hiszen nagyon sok klassz játékot gyártottak ott is és erre most itt a remek lehetőség.

ur-persely-lemezarugyar-szep-allapot-eredeti-kulcsaval-984b_1_big.jpg

UFO persely - A Lemezárugyár a sok játék mellett a perselyek területén is készített érdekes darabokat. Ezek közé tartozott az űrhajós-ufos persely is, ami rendkívül szép grafikával várt a spórolós gyerekeket.
A persely ára eredetileg 4 Ft 30 fillér volt, amiért most minimum 4000 Ft-ot szeretne kapni az eladó.
Mivel a persely tényleg nagyon szép állapotban van és még az eredeti kulcs is megvan hozzá, így érdemes lehet rá licitálnotok.

presu-omega-2-msw-holdjaro-made-in-ndk-1960-as-evekbol-bb4b_2_big.jpg

Omega 2 távirányítós jármű - Az MSW (VEB Mechanische Spielwaren Weimar) által 1965-ben gyártott távirányítós Omega 2 űrjármű egy igazi klasszikus NDK játék.
Ezekből a távirányítós járművekből viszonylag kevés darab maradt meg értékelhető állapotban. Kipróbálva ez a jármű sincs, de legalább nagy vonalakban egyben van. Talán érdemes lehet licitálnotok rá a nyilvánvaló hibák és hiányosságok ellenére is.
A kikiáltási ár 18000 Ft.

piko-ax2-r-egrave-gi-urj-agrave-rmu-j-agrave-t-egrave-k-ritka-dobozos-8a4b_4_big.jpg

PIKO AX2 - 1970-ben került az NDK boltok polcaira a PIKO-nál készült AX 2-es nevet viselő űrjármű. A bolygókerekes játéknak volt egy elődje is az AX 1-es, amitől a 2-es formája markánsan eltér.
A játék műanyagból készült és viszonylag ritkának számít, ami annak köszönhető hogy kevés került belőle itthon a játékboltok polcaira. Most egy gyönyörű állapotú darabot ajánlok a figyelmetekbe, ami eredeti dobozban várja új gazdáját.
A játékra és a dobozra panasz nem lehet, így teljesen érhető a 25.000 Ft-os induló ár.

regi-chevrolet-impala-police-japan-lemezauto-alps-03-154b_1_big.jpg

ALPS Chevrolet Police Car - A japán játékgyártók a 60-as, 70-es években előszeretettel készítettek a gyerekeknek különböző érdekes rendőrségi autókat, amelyekkel a srácok a nyugati filmekben is találkozhattak.
Így született meg az ALPS által gyártott Chevrolet Impala rendőrségi változata is, amelynek az aljában egy bolygókerekes szerkezet kapott helyet.
A játék nagyon szép állapotban maradt meg, ami nem kis szó azért. 
Sajnos a működésről semmi információ nincs, de valószínűleg nagyon nem lőhettek mellé ha rácsaptok a 14.900 Ft-os áron hirdetett játékra.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9316497682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása