Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.6.hét
2021. január 31. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.6.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben igyekszem jó áron megvásárolható érdekes régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani a hazai aukciós oldalak kínálatából.
Ezúttal is átnéztem a felhozatalt és szerencsére találtam öt elfogadható árú régi játékot, amelyekkel talán érdemes nektek is a gyűjteményeteket gazdagítani.

Tartsatok velem ezúttal is!

retro-autos-jatek-223b_3_big.jpg

Tomy Racing Cockpit - Ezt a játékot azt hiszem nem kell bemutatni a blog látogatói számára, hiszen egy bejegyzésben és a Blog TV adásában is bemutattam már nektek.
A 80-as évek klasszikus autóverseny játékáról van szó, ami kiváló kikapcsolódást nyújtott a gyerekek számára. Változtatható sebesség, tankolás, működő műszerfal és mindez mechanikusan megoldva. Valódi bravúr a játék még mai szemmel is.
Ehhez a kincshez most egészen kedvező áron juthattok hozzá. Persze, hogy ne legyen ennyire szép a történet az elemtartó fedél egyik fele eltűnt, de ezt szerintem 3D nyomtatással lehet pótolni.
A licit 8000 Ft-ról indul.

elektronikus-csatahajo-4750-milton-bradley-1977-elektronic-battleship-e33b_3_big.jpg

Electronic Battleship - Az MB neve nem cseng rosszul ha régi játékokról van szó. Számtalan klasszikust köszönhetünk nekik. Az elektromos játékok vonalát az MB Electronics képviselte, akik többek között az Electronic Battleship nevű játékot is készítették.
A torpedó játék hang és fény effektekkel várta a gyerekeket és mindezt 1977-ben. A játék eredeti dobozzal, működőképes állapotban keresi új gazdáját.
A licit 9890 Ft-ról indul, de 9990 Ft-ért akár azonnal elhozhatjátok ezt a játékot.

auto-kvartett-033b_1_big.jpg

Régi autók kvartett kártya - A gyerekkorom kedvenc játékai közé tartoztak a különböző autóskártyák. Nagyon kedveltük a paklikat és nagyon jókat is játszottunk velük.
Ezek közül kicsit kilógott a régi autókat tartalmazó csomag, amivel egy kicsit nehezebben boldogultunk és nem is volt igazán a kedvencünk.
Persze ez már megváltozott és ez a csomag is érdekes lett a gyűjtők számára. Most egy eredeti dobozos paklit tudtok megvásárolni játékszabállyal, pótlapokkal nagyon kedvező áron.
Az ár persze nem véletlenül kedvező, hiszen 4 lap hiányzik a csomagból. Ha ennek ellenére kell nektek a pakli, akkor mindenképpen érdemes gyorsan lecsapnotok a 3000 Ft-os áron lehozható kártyára.

ritka-nagy-rico-mercedes-az-akkumulatoron-40-cm-933b_4_big.jpg

RICO Mercedes-Benz 250S autó - Egy igazán gyönyörű bolygókerekes kisautót szeretnék most a figyelmetekbe ajánlani, amit a spanyol RICO cég készített 1965-ben.
A méreteit tekintve sem egy apró autóról van szó, de ami leginkább gyönyörű az a kidolgozás. Ehhez a kocsihoz juthat most hozzá egy szerencsés vevő liciten.
Sajnos a játéknak már nincs meg a doboza, de így is érdekes lehet a gyűjtők számára. A licit jelenleg 10.000 Ft-on áll.

taviranyitos-tavos-norma-regi-jatek-auto-c33b_1_big.jpg

Norma dömper - A tallinii Norma cég az egykori Szovjetuniót látta el különböző termékekkel, amelyek között megtalálható volt a biztonságiöv, a kávédaráló és a gyerekjáték is.
Különösen sok elektromos járművet készített a cég, amelyek közül az egyik legismertebb darab a Norma távirányítós dömper volt. A műanyag teherautó már csak a formája miatt is érdekes darab és akkor még az irányításról és az elem helyéről nem is ejtettem szót.
Általában hiányos darabokkal lehet találkozni az eladások során, de ennek a játéknak egyetlen hibája a távirányító kormányának törése, ami teljesen hétköznapi hibának számít.
A játékért a licit 4500 Ft-ról indul ebben az esetben. Ennyiért pedig érdemes figyelemmel kísérni az aukciót.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8816410776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pizo 2021.02.02. 20:46:33

A Mercedes W108 gyönyörű.

Zoli
süti beállítások módosítása