Régi játékokkal is van munka 6. - 8.rész
2020. november 27. írta: ToyaHSW

Régi játékokkal is van munka 6. - 8.rész

sever_54.JPG

Elérkezett a befejező részéhez a távirányítós szovjet gyártmányú Szever expedíciós jármű felújítása. Az elmúlt nyolc héten folyamatosan nyomon tudtátok követni a játék megújulását.
Az első részben a hibákat mértem fel, a második részben a hiányzó hűtőrács került pótlásra, a harmadik részben a törött műanyag alkatrészekre és az egyik oldali meghajtott fogaskerékre fordítottam figyelmet, a negyedik részben a távirányítót igyekeztem elfogadható és működőképes állapotba hozni, míg az ötödik részben a hernyótalpak hiányát igyekeztem orvosolni, a hatodik részben a platót takaró fém házat igyekeztem megfelelő állapotba hozni, míg a hetedik részben elkészült az elemtartó fedele és bekerült az utastér is a helyére.

Nem maradt más hátra mint az összeszerelés.
Persze akik kicsit figyelmesek voltak, azok láthatták a fotókon, hogy az plató fedelének felfogatásához szükséges egyik vágás nem volt kialakítva az karosszérián az utólagos pótlásnak köszönhetően.
Első lépésben ezt kellett kialakítani, amihez 1.5 mm-es fúrót és fúrógépet használtam. A műanyag szerencsére kiválóan megmunkálható, így egészen gyorsan sikerült kialakítanom a kb. 5 mm-es hosszúságú rést a műanyagban.
Ezután felkerülhetett a plató fedele, amit hat fül rögzít a műanyaghoz.
Ezt követően már nem volt más dolgom mint a játék alvázát és a karosszériát összeilleszteni. Nem egy túl bonyolult műveletről van szó, hiszen csak arra kellett figyelni, hogy elsőnek az elől utólag pótlásként felrakott fület kell beakasztani és azt követően lehet a hátsó két fület a helyére rögzíteni.

Utolsó lépésként felkerültek az utólagos hernyótalpak is a játékra, valamint az elemtartó fedele is végleges pozíciójába került és ezzel el is készült a Szerver Expedíciós jármű.
A hernyótalp egy kicsit szélesebb mint a kerekek, ezt elképzelhető, hogy valamikor majd még javítom, de jelenleg szerintem a célnak pontosan megfelel. Sajnos megfelelő erősségű elem most nincs itthon a teszteléshez, de ha legközelebb 4.5 V-os laposelemeket vásárolok, akkor mindenképpen összeszerelt állapotban is kipróbálom majd a játékot.

Azt hiszem így is a gyűjtemény egy szép és értékes darabja lett a játék, ami nagyon sokat változott az elmúlt hetekben.

Mivel már vár a következő játék a felújításra, így nem maradtok hasonló bejegyzések nélkül a jövőben sem.
Kövessétek figyelemmel a blogot a jövőben is, hiszen a terveim szerint egy újabb érdekes és különleges játék felújításával próbálkozom majd meg a jövő héttől.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8116304810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása