Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.45.hét
2020. november 01. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.45.hét

Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben igyekszem jó áron megvásárolható érdekes régi játékokat ajánlani a figyelmetekbe a hazai aukciós oldalak kínálatából.
Szerintem ezen a héten is egészen szép kis ötöst sikerült összegyűjtenem nektek, amire esetlegesen érdemes lehet nektek is licitálni.

Tartsatok velem ezúttal is a régi játékok világába!

lemezarugyari-helikopter-allomas-import-dobozos-521b_1_big.jpg

Lemezárugyár Helikopter állomás - Kezdem is a sort rögtön a legdrágább tétellel. Ha csak egy Lemezárugyáras játékot kérhetnék a gyűjteménybe, akkor valószínűleg a Helikopter állomásra esne a választásom.
A játék óraműves szerkezettel van ellátva és a helikoptert irányítva kell felvennünk és leraknunk egy autót szállító konténert.
Bár a játéknak vannak hiányosságai, de azért így is nagyon szép darab. Ha úgy gondoljátok, hogy érdemes lehet a gyűjteményetekbe bezsákolni a játékot, akkor érdemes figyelnetek a jelenleg 30.000 Ft-on álló licitet.

a-szepmuveszeti-muzeum-kincsei-kvartett-kartya-d21b_1_big.jpg

Szépművészeti Múzeum kincsei - Egykoron szinte mindenből készítettek kártyajáték változatot. Elég csak a Virágkvartettre vagy a Madárkvartettre gondolnotok.
A Szépművészeti Múzeum Kincsei kártya is hasonló volt ezekhez a kártyákhoz. A fő cél a műveltség növelése volt játékos formában, amire azért a gyerekek nem igazán voltak akkoriban vevők.
A kártya szép állapotban maradt meg és most egy 500 Ft-os licittel harcba is szállhattok érte.

lemezarugyar-kozlekedesi-jatek-331b_1_big.jpg

Közlekedési játék - Az én gyerekkorom egyik slágerének számított a távirányítós autók mellett a Lemezárugyár által gyártott Közlekedési játék.
A felhúzós kisautók Budapest utcáin kanyarogtok és táblázott kereszteződéseken száguldottak át. Persze azért némi beleszólásunk volt a dologba. Az apró színes nyomógombokkal tudtuk az egyes kereszteződésekben az áthaladás sorrendjét meghatározni.
Nagyszerű játék volt és már a blogon is bemutattam nektek.
Most ennek a játéknak egy nagyon szép állapotban megmaradt példányát ajánlom a figyelmetekbe, amiért 7000 Ft-on indul a harc.

zil-130-orosz-billenos-c01b_3_big.jpg

ZIL 130 lemez dömper - A ZIL 130-as egykoron a hazai utakon mindennapos jelenségnek számított. Kék-fehér festését minden gyerek ismerte és a dömper változattal gyakran találkoztunk útépítések vagy lakótelepek építése során.
Természetesen a Szovjetunióban készült ebből is játék változat, ami egészen élethűen adta vissza a valódi teherautó formáját. Sajnos viszonylag kevés darab került be hazánkba ezekből a játékokból, talán éppen ezért érdekes egy-egy felbukkanó darab.
Most egy dömper változat tűnt fel,ami bár szenved bőségesen hiányosságoktól, de azért így is érdekes lehet a lemezjátékokkal foglalkozó gyűjtők számára.
A licitbe jelenleg 8100 Ft-os ajánlattal tudtok beszállni.

tavos-lemez-auto-331b_1_big.jpg

Távirányítós lemezautó - A távirányítós játékoknak nagyon komoly gyűjtői köre van itthon. Ezúttal egy lemezből készült távirányítós autón akadt meg a szemem, ami formára engem a Renault Fuegora emlékeztet - gyanítom hogy Joustra vagy valami hasonló márka lehet.
A rally festéssel ellátott távirányítós kisautót a tulajdonosa nem próbálta ki, így egy kicsit zsákbamacska a vásárlás, így nektek kell eldöntenetek, hogy megér-e számotokra 10000 Ft-ot a kisautó, ami a fotók alapján komplettnek tűnik.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8016268558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spica · http://lucrezia.blog.hu 2020.11.01. 22:18:38

A távos autó egy Renault Alpine A310, nagy király volt rallye-ban. De a Joustrától én csak kéket találtam...
süti beállítások módosítása