Kisautó új élete
2020. október 27. írta: ToyaHSW

Kisautó új élete

porscheaudi_1.JPG

Soha nem tagadtam, hogy a gyűjteményben voltak és vannak is kopott játékok. Ezek egy része publikusan átesik a felújításon, míg a másik része eredeti állapotában kerül be a gyűjteménybe.
Persze vannak olyan játékok is, amelyek egy hirtelen ötlettől vezérelve kapnak új életet és teljesen újragondolt külsőt.
Ezzel sok gyűjtő van így, hiszen itthon és külföldön is előszeretettel alakítják át a gyerekkori játékokat. Általában a kiinduláshoz fél játékokat használnak, de előfordul az is, hogy egy-egy játék átfestéssel nyer új értelmet.

Most én is így jártam el egy kisautóval, amit már régóta nézegettem a polcon. Az egyértelműen kisipari játék rettenetesen kopottan, elhanyagolva várta, hogy történjen valami vele és most végre volt energiám és időm is arra, hogy egy kicsit más formában térjen vissza ez a kisautó.
Alapvetően egy LeMans szériás versenyautóról van szó, aminek a felső része puha műanyagból, míg az alsó része fémből készült.
A gyártóra utaló azonosító jelet sehol nem találtam és az alvázon is csak annyi olvasható, hogy Porsche Audi.
Méreteit tekintve a játékautó leginkább a Matchbox Superkings sorozatához illeszkedik, de hasonló darabot ott nem találtam így valószínűleg más gyártó terméke lehetett a minta az elkészítés során.

A kisautó különösebben nincs kidolgozva. A hátsó szárny és a karosszéria egybe van öntve, ami azért elég rosszul néz ki, de ez van.
A belső rész egy kicsit jobban fest, hiszen legalább az ülés ki lett alakítva, sőt még a váltókart is fel lehet fedezni az utastérben.
Az átalakítást nem vittem túlzásba, hiszen annyi történt, hogy a kocsi egy egyszerű piros festést a kapott, ami a fehér alapszínnel kombinálva egy ismert dohánygyártó designját adta ki.
Miután a festék megszáradt nem volt más hátra, mint a szokásos matricákat elkészíteni, amelyek felkerültek a megfelelő helyekre a kisautón.
Ezután már csak az összeszerelés volt hátra, ami a műanyag összefogatásnak köszönhetően egy erősebb mozdulattal abszolválható volt.

Összességében ennyi változás történt ezen a rendkívül egyszerű kisautón.
Ha nektek esetleg lenne infótok a gyártóról, akkor kérlek osszátok meg velem is kommentben ezt az információt. Előre is köszönöm a segítségeteket.

Most a kisautó visszakerül a többi játék mellé, de természetesen most fotókon és remélhetőleg majd az életben is megtudom mutatni nektek ezt a játékot is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1616260612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása