Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.43.hét
2020. október 18. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.43.hét

Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben igyekszem jó áron megvásárolható régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Szerintem ezúttal is sikerült pár érdekesebb darabra rátalálnom amivel a gyűjteményeteket bővíthetitek vagy csak nosztalgiázhattok egy jót velem.

orosz-tavos-auto-norma-cb0b_5_big.jpg

Norma távirányítós sportautó - A szovjet Norma játékgyárban számtalan viszonylag egyszerű távirányítós autó volt gyártásban egykoron. Ezek között megtalálhatóak voltak a teherautók, a limuzinok és egy sportkocsi is.
Ezúttal az ominózus sportkocsira akadtam rá, ami ritka színekkel és dekorációval keresi új gazdáját kiváló állapotban. Bár ezeknél a játékoknál jellemző volt a kormány eltörése, de ennél a darabnál még ez is hibátlan.
A játék jelenlegi ára 1800 Ft, ami egyáltalán nem magas.

ites-tavos-mercedes-cb0b_8_big.jpg

ITES távirányítós Mercedes C111 - Az ITES mindig kiváló játékokkal kedveskedett a gyerekeknek. Tőlük általában vagy menő nyugati kocsikat, vagy pedig kicsit különlegesebb szocialista járműveket kaptunk.
A Mercedes C111-es a különleges nyugati autók vonalába tartozott, ami felnyitható sirályszárny ajtajaival azonnal levett bennünket a lábunkról. A kocsik még jó gyorsan is mentek, így a lábunkat is szedni kellett ha a tempót tartani akaruk.
A most eladásra kínált darab persze nem tökéletes. Az egyik hátsó lámpa elveszett és az utólag felragasztott matricáktól is meg kell szabadítani, valamint az elemtartó fedelét sem árt majd pótolni, de így is különleges.
A licit jelenleg 3800 Ft-on áll.

retro-muanyag-szamolo-palca-e70b_1_big.jpg

Számolópálcika - Gyerekkorunk egyik különleges iskolai kelléke volt a számolópálcika, ami mindegyikünk táskájában vagy iskolai dobozában ott lapult.
Egészen hihetetlen, hogy van akinél ez az iskolai segédeszköz lényegében bontatlan állapotban megmaradt. Most erre csaphattok le. A licit 500 Ft-ról indul.

ritka-vegvari-viadalok-tarsasjatek-gyujtoknek-1-forintrol-f90b_1_big.jpg

Végvári viadalok társasjáték - A 80-as években került a boltok polcaira a Végvári viadalok társasjáték. Ebben az időszakban nagyon népszerűek voltak a hasonló táblás játékok itthon, így a ez a játék is kellően népszerű lett elég gyorsan.
A hiánypótló társasban négy valódi hadjáratot játszhattunk újra játékos környezetben.
Most ehhez a játékhoz juthattok hozzá egészen kedvező áron szerencsés esetben. A licit jelenleg 1000 Ft-on áll.

trafikos-roppentyu-muanyag-jatek-5b0b_1_big.jpg

Pörgettyűs játék - Egykoron a trafikokban lehetett találkozni különböző rendkívül egyszerű műanyag játékokkal, amire akkoriban nem sajnáltuk elszórni a zsebpénzünket.
Ilyen volt a pörgettyűs játék is, ahol egy pörgettyűt lőhettünk ki a marokban tartott inditóállásról. Ehhez nem kellett mást tennünk mint a játék oldalán található húzókát jó gyorsan megrántani.
Persze ezek a játékok ennek köszönhetően nem voltak örökös darabok és hamar a kukában is végezték. Most mégis rátaláltam egy eladó darabra, amit 2000 Ft-ért tudtok magatoknak megvásárolni.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7316244722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása