Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.42.hét
2020. október 11. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.42.hét

Ezen a héten ismét összegyűjtöttem nektek néhány érdekes és különleges régi játékot. Ezek között akad olyan is, amihez valószínűleg csak komoly csata és egy nagyobb összeg leszurkolása után juthattok majd hozzá, de természetesen a hozzám hasonló szerényebb lehetőségekkel rendelkező gyűjtőkre is igyekeztem gondolni.

Tartsatok velem ezúttal is a régi játékok világába!

extrem-ritka-lemezarugyari-tarsasjatek-kolombusz-470b_7_big.jpg

Kolombusz társasjáték - Egy nagyon-nagyon ritka Lemezárugyáras játékot szeretnék elsőként a figyelmetekbe ajánlani. Ez amolyan Szent Grál, amiről már azt is kevesen tudják, hogy létezik, látni pedig még kevesebben látták.
Néhány régi fényképen találkozni a játék valamelyik változatával, de ahhoz nagyon szemfülesnek kell lenni. Lényegében az első darab amit én is látok. Lényeg, hogy ebből készült naptáras és földgömbös változat is és ez utóbbi számít a sokkal ritkábbnak.
Természetesen a ritkasághoz megfelelő ár is tartozik, de szerintem vannak köztetek olyanok akiket érdekelhet ez a régi hazai gyártású játék.
A licit jelenleg 23.222 Ft-on áll, de szerintem lesz ez még magasabb is.

kinai-lemez-busz-2c0b_1_big.jpg

ME-083 Lemezbusz - Egy kínai játékot is hoztam nektek ezúttal is. Az ME-083-as lemezbuszról annyit érdemes tudni, hogy egy bolygókerekes vagy kitérő játék volt, ami ha valaminek nekiütközött, akkor más irányba folytatta az útját.
A busz erőteljesen emlékeztet a 60-as évek amerikai buszaira és ez nem lehet véletlen.
Az állapotát a képek alapján kell megítélni és én a rozsdás elemtartó ellenére is a vásárlás mellett tenném le a voksomat. Dekorációnak sem utolsó, de valószínűleg egy kis munkával simán újra használható lesz ez a csodálatos lemezjáték.
A licit 4500 Ft-ról indul. 

regi-retro-trafikaru-gyerekkorom-nagy-kedvence-szalag-patronos-raketa-c70b_1_big.jpg

Patronos rakéta - Az elmúlt időszakban már volt a blogon egy bemutató erről a játékról, amit a 80-as évek elején minden trafikban meglehetett vásárolni.
Nem kellett hozzá más csak egy tekercs patron, amit betöltöttünk a rakétába. Ezt követően más dolgunk nem is volt mint feldobni azt a levegőbe és várni a durranást a földetéréskor.
Igazi 80-as évek hangulatát árasztó nosztalgia, amihez most a 3433 Ft-on álló liciten juthattok Ti is hozzá.

regi-rajzolo-tv-2c0b_1_big.jpg

Szovjet rajzoló játék - A blogon már bemutattam nektek ezt a játékot, ami természetesen a világsikert elért Etch-A-Sketch szovjet változata.
Természetesen tudásban nem marad el attól, de mivel a Szovjetunióban gyártották így mégis egy kicsit különlegesebb mint az eredeti játék.
Most a rajzolás élményét egy 2500 Ft-ról induló licit megnyerésével élhetitek át újra.

villam-kisvasut-mozdony-es-kocsik-gorgokeszito-ktsz-cb0b_1_big.jpg

Villám kisvasút mozdony és vagonok - Ismét egy elképesztően régi és maga nemében különleges régi hazai játékot ajánlok a figyelmetekbe.
A Görgőkészítő KTSZ által készített Villám kisvasútból szintén nem sok maradt meg. Ezért a hibáit és hiányosságait is el kell nézni ennek a felhúzós szerkezettel ellátott játéknak.
A hazai játéktörténet egyik érdekes darabja ez, amit mindenképpen egy gyűjtőnek kell tovább birtokolnia. A külsőre szép állapotú mozdonyért és vagonokért az eladó minimum 29.900 Ft-ot szeretne kapni.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3516235476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Komojtalan 2020.10.12. 14:20:11

Azért az a rakéta "enyhén" túlárazott, szerintem ha gyártaná valaki, akkor 200 forint lenne. Nem is az volt a drága, talán 10 forintért vettem, hanem bele a patron, ami 2 forint volt. Vagy valami hasonló összegek.
süti beállítások módosítása