Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.40.hét
2020. szeptember 27. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.40.hét

Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben ismét öt érdekes és érdeklődésre számottartó régi játékot kerestem nektek a hazai aukciós oldalak kínálatából.
Szerintem ezúttal is érdekes játékokat hoztam nektek, így érdemes lesz ma is velem tartanotok.

lemezarugyari-versenyauto-250b_3_big.jpg

Lemez versenyautó - A Lemezárugyár egyik filléres játéka volt egykoron a tologatós versenyautó. A játék a kerekek és a pilóta fejének kivételével lemezből készült. Forgalmazták sárga, kék, piros és zöld színben is, míg a rajtszám általában 1-es vagy 5-ös volt a kocsikon.
A filléres tételnek számító játékokat szívesen vásárolták a szülők, hiszen a gyerek egy-egy ilyen kisautót kézbe véve már kevésbé hisztizett.
A kocsikról általában hiányzik a fémlemezből hajtott szélvédő, de itt az is megmaradt.
Az eladó minimum 1499 Ft-ot szeretne kapni a licitre feltett játékért.

pionir-kocka-retro-jatek-a40b_2_big.jpg

Pionir kocka - Egy hazai logikai játék, ami még az én gyűjteményemből is hiányzik. A Pionír kockát az Úttörő TSZ gyártotta Dunabogdányban.
A játék egy viszonylag összetett logikai játék volt, ami igyekezett az akkoriban nagyon népszerű logikai játékok között is helytállni.
Manapság már elég ritka darabnak számít ez a játék, eredeti dobozával pedig még én sem találkoztam eddig. Az eladó 1500 Ft-ért tette fel aukcióra ezt a hazai logikai játékot.

ac192-regi-fa-jatekok-jatek-csomag-c30b_1_big.jpg

Fa játékok - Kedveled és gyűjtöd a régi fából készült játékokat? Nem rémülsz meg egy kis kopástól? Akkor ezt a csomagot bizony neked találták ki.
Van itt szinte minden, amit fából gyártottak a gyerekeknek valaha. Mozdony, kard, teherautó, lovaskocsi és sok egyéb érdekes régi játék várja új gazdáját.
A csomag ára jelenleg 2001 Ft. így érdemes lehet nektek is beszállni a licitbe!

abc-makk-marci-retro-kifesto-foky-csukas-230b_1_big.jpg

Makk Marci kifestő - A gyerekkorunk egyik kedvenc időtöltése volt a különböző kifestők kiszínezése. Ezt természetesen a forgalmazók is tudták, így egymást érték az autós vagy mesefigurás kifestők.
Makk Marcit akkoriban mindenki ismerte és szerette. Az egészséges életmódot hirdető makkfiguráról is készült kifestő, amit Foky Ottó rajzolt, míg a verset Csukás István írta hozzá.
Gyönyörű állapotban megmaradt kifestő 1977-ből, amire érdemes lehet lecsapnotok.
Az eladó 2490 Ft-ért rakta fel, de 3000 Ft-os villámáron azonnal a tietek lehet ez a kincs.

ites-gama-csehszlovak-d50b_1_big.jpg

Ites Scarab - Egy igazán érdekes régi Csehszlovákiában gyártott játék az ITES Scarab, ami egy Pull Back & Go típusú kisautó.
A műanyagból készült játékot 1988 és 1992 között gyártották és itthon viszonylag kevés található belőle. Sajnos a most eladásra kínált darabon is meglátszik az idő vasfoga, de azért nem menthetetlen a játék.
Ha kedvelitek a szocialista ipar egykori játékait, akkor az Ites Scarab 2499 Ft-ról indult aukcióját is érdemes figyelemmel kísérnetek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7016217564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása