Régi játékokkal is van munka 5. - 6.rész
2020. szeptember 26. írta: ToyaHSW

Régi játékokkal is van munka 5. - 6.rész

stretcha_fetcha_36.JPG

A tegnapi napon adósotok maradtam a megszokott régi játékfelújítással foglalkozó bejegyzéssel, amit a mai napon igyekszem pótolni.
Ahogy tudjátok jelenleg a Matchbox által gyártott Stretcha Fetcha mentőautó felújításával foglalkozom. Az első részben a játékot külsőleg vettem szemügyre, majd a második, harmadik, negyedik és ötödik részben lényegében a felújítása zajlott.
A felújítás lezáró epizódjában már csak a matricázás volt hátra, aminek részleteit ezúttal is megosztom veletek.

A matrica ezen az autón egy egyszerű öntapadós etikett volt eredetileg, ami persze a megoldásnak köszönhetően sok esetben lekopott vagy eltűnt a játék oldaláról.
Ezen a játékon megmaradt, azonban eltávolítani rendesen nem lehetett, így a festést követően mindenképpen újat kellett belőle gyártanom.

Ehhez első lépésben egy megfelelő felbontással rendelkező kép kellett a Stretcha Fetcha kisautóról, amiről képszerkesztő segítségével kitudtam vágni a matricát.
Ezt követte a méretezés. Elég kicsi matricát kell az autóra gyártani, ami alig 17x7 mm-es és ez sok figyelmet igényel.
Természetesen ebben az esetben is sima papírra készült próbanyomtatással kezdtem, aminek sikere után került sor az etikettre történő nyomtatásra.

Már nem volt más dolgom, mint az elkészült matricákat kivágni és az autó oldalára ragasztani. 
Ezzel a játék felújítása a végéhez is ért. Azt hiszem sikerült a lehető legjobbra feljavítanom az amúgy igen elhasznált állapotban megmaradt játékot.
Remélem a sorozat ezen részében is tudtam nektek újat mutatni és újakat mondani a felújításokról és remélem legközelebb is velem tartotok majd.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3016216148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása