Mini Solitaire játék
2020. szeptember 17. írta: ToyaHSW

Mini Solitaire játék

solitaire_1.JPG

Az elmúlt napokban már bemutattam nektek egy érdekes játékot amivel utazás során lehetett elütni az időt, ez volt a Tic-Tac-Toe. A mai napon egy nagyon hasonló játékot szeretnék bemutatni nektek, ez lesz a Solitaire.
A Solitaire játékot gyakran nevezik Remete játéknak is, amit mindenki egy kicsit másképp értelmez. A Remete szó jelentheti a játék végcélját, hogy egyetlen egy bábú maradhat a táblán, de utalhat arra is, hogy aki sokat játszik a játékkal maga is egy kicsit remetévé válik.

A játék eredete a múlt ködébe vész, de az biztos hogy már Publius Ovidus Naso (I. e. 43–I. sz. 17) római költő is megemlíti a játékot, amivel maga is gyakran múlatta az időt számüzetésében a Fekete-tenger partján.

Mindig valamilyen kezdőállásból indul a játék. A lépés abból áll, hogy egy alkalmas bábuval átugrunk egy másikat – valamelyik irányban –, ha mögötte üres (érkezési) mező van, és levesszük a tábláról az átugrottat. Az eredeti szabály csak a vízszintes és függőleges elmozdulást engedi meg, de kezdőknél eltekinthetünk ettől a megkötéstől. Számukra legyen szabad átlósan is ugrani.

Ebben a játékban, mint elmozdulás, csak ugrás létezik. Egy ugrás során csak egyetlen bábu ugorható át.
A cél az, hogy minél kevesebb bábu maradjon a táblán, lehetőleg 1 darab. Ez is leginkább egy előre meghatározott helyen, általában középen.

Természetesen a játékgyártók is kedvelik ezt a logikai és stratégiai játékot, így szinte természetes, hogy számtalan változatban meg lehet vásárolni.
A héten bemutatott Tic-Tac-Toe kínai gyártója is készítette ilyen játékot, amit hasonló bábukkal és hasonló tartóban hoztak forgalomba.
Ez a játék a másikhoz hasonlóan leginkább utazások vagy nyaralások során volt kiválóan használható. A doboz a megszokott műanyag itt is és a tábla is hasonlít a Tic-Tac-Toe játéknál alkalmazott kemény kartonlaphoz.

Ha tehetitek egyszer mindenképpen próbáljátok ki a Solitaire játékot valamilyen formában és tegyétek Ti is próbára tudásotokat.
Természetesen ezt az aprócska régi játékot is láthatjátok majd a múzeumban sok más játékkal együtt, de amíg nem tudom nektek bemutatni ezt a kincset addig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8316204950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása