Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.29.hét
2020. július 12. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.29.hét

Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 rovatot, amelyben ismét igyekszem öt érdekes és jó áron megvásárolható régi játékot a figyelmetekbe ajánlani.
Szerintem ismét megakadt néhány érdekességen a szemem, így érdemes átböngésznetek a heti kínálatot.

Tartsatok velem ismét a régi játékok világába!

regi-retro-mentoauto-ambulance-made-in-japan-lemez-auto-jatek-0dea_1_big.jpg

Távirányítós mentőautó - Ez a Japánban gyártott darab szintén nem túl gyakori vendég a hazai aukciós oldalakon. Általában ezek a játékok a 60-as évek második felében készültek és számtalan extra dologra voltak képesek.
Szerintem ebben az esetben is villogott a tetején található villogó és a mára elveszett szirénák is biztosan csináltak valamit.
A kocsi állapota rendkívül szép, így érdemes elgondolkodnotok a 15.000 Ft-ért kínált játék megvásárlásán.

retro-magyar-lemezjatek-garazs-vagy-helikopter-allomas-caea_7_big.jpg

Lemezárugyár Helikopterállomás - Ez az a játék, amit különösebben nem kell bemutatni egyetlen komoly gyűjtőnek sem. A Lemezárugyár által készített Helikopterállomás egy igazi ritkaság. Sajnos működni nem működik, de legalább hiánytalan.
Bár a képeken nem látszik az autót tartalmazó plató, de az is megvan a játékhoz.
Az ár jelenleg 29.500 Ft-on áll, ami egészen biztosan feljebb is megy majd még az elkövetkezendő napokban.

retro-lemez-geppisztoly-kerrego-hangot-ad-9bea_1_big.jpg

Dobtáras lemez géppisztoly - Egy nagyon szép állapotban megmaradt lemezből készült dobtáras géppisztolyon is megakadt a szemem, ami a ravasz húzogatására kerregő hangot ad ki magából.
Valószínűleg egy szovjet játékról van szó, ami szintén nem túl gyakori darab a hazai aukciós oldalakon. Ennek fényében a 4500 Ft-os kikiáltási ár igazán kedvezőnek mondható.

gama-faun-domper-drotos-taviranyitos-regi-auto-hidraulikus-platoval-8cea_8_big.jpg

FAUN Távirányító dömper - Ebből a régi távirányítós dömperből néha egy-egy darab feltűnik a hazai aukciós oldalakon. A játékot a GAMA cég készítette és nagyszerű műszaki megoldásokkal van felvértezve.
A kidolgozása igazán impozáns és a méreteit illetően sem lehet rá panasz.
Általában a gondot az ár jelenti, de ez a játék most 9900 Ft-os induló áron került ki az aukciós oldalra.

lkw-tejszallito-teherauto-ms-brandenburg-gyartmany-0bea_1_big.jpg

Lendkerekes teherautó - Az MSB nevét egészen biztosan ismeritek néhányan. Az NDK játékgyártó számtalan klassz játékot készített a 70-es évektől kezdve.
A lendkerekes teherautóikkal több generáció is játszott. A most eladásra kínált darab még a régebbi szériából való és egy tejes tartályt kapott a fülke mögé.
Az állapot szép, bár azért az apróbb hiányosságok itt megvannak. Az ára játéknak jelenleg 1 Ft-on áll, ami azért lássuk be nem túl sok érte :)

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8515998310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spica · http://lucrezia.blog.hu 2020.07.12. 21:26:48

Pontosan ilyen mentőautót kaptam karácsonyra soksok évvel ezelőtt ... A piros villogó villog, szirénahang jön a kocsiból, a tetőn lévő szirénák pedig jobbra-balra legyeznek. Úgy emlékszem, az én autóm hamar elfelejtett szirénázni, amiben lehet, ezermester apámnak is része volt :-) Nagyon sok gyerekkori játékom megvan, de erre nem emlékszem, hová lett.
süti beállítások módosítása