Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.28.hét
2020. július 05. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.28.hét

Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék ajánló rovatot, amelyben ismét igyekszem jó áron megvásárolható régi játékokat bemutatni a nosztalgiázóknak és a gyűjtőknek.
Szerintem ismét megakadt a szemem néhány klassz játékon, így érdemes lesz ezt a bejegyzést is végiglapoznotok.

Tartsatok velem ezúttal is a régi játékok világába!

elado-regi-lemez-jatekok-autok-zene-doboz-0aea_1_big.jpg

Régi játék csomag - Egy egészen klassz kis csomag, aminek egy része kiváló állapotban maradt meg, míg a másik része javításra szorul vagy éppen alkatrészként használható.
Vannak itt kínai lemezautók, motoros, repülőgép és helikopter is, de a gyűjtőknek feltűnhet az NDK Terra földmunkagép is.
A licit 15.000 Ft-ról indul, amit egészen barátinak lehet nevezni.

ites-elektromos-autopalya-dobozaval-9aea_1_big.jpg

ITES Auto Draha 90 - A Csehszlovákiában gyártott autópálya a 70-es, 80-as évek egyik klasszikus játékának számít itthon. Az NDK autópályák mellett leginkább az Ites által gyártott játékokkal találkoztunk a boltok polcain.
Most egy egészen szép állapotban megmaradt játékot ajánlok a figyelmetekbe, amivel a képek szerint nem sokat játszottak.
A licit 4000 Ft-ról indul. Ennyiért ez a játék ajándék.

abc-scalextric-set-31-retro-autopalya-1960-99ea_1_big.jpg

Scalextric Set31 autópálya - Már egészen jól ismeritek a katalógusoknak köszönhetően a Scalextric márkát, akik a 60-as évektől váltak igazán népszerűvé.
Most egy igazán régi készletüket vásárolhatjátok meg, ami kiváló állapotban maradt meg.
Még a doboza is eredeti és mind az irányítók, mind pedig a műanyag alkatrészek és autók kiváló állapotban vannak. A licit ebben az esetben 14990 Ft-ról indul.

antik-jatek-auto-9aea_3_big.jpg

Metalcar Mercedes teherautó - A Metalcar fontos szereplője volt a hazai játékpiacnak a 80-as években. Szinte minden gyereknek volt legalább egy Metalcar kisautója.
A külföldre is bedolgozó üzem természetesen a hazai piac számára is gyártott játékokat. Ezek közé tartozott a Mercedes-Benz teherautó is, amit több változatban volt megvásárolható.
Amiért ezt a játékot a figyelmetekbe ajánlom az a pótkocsi, mivel az nagyon kevés darabhoz maradt meg. A kocsi is viselhető állapotban van, bár az egyik tükör letört róla az évek alatt.
A licit jelenleg 3000 Ft-on áll.

retro-regi-trafikarus-keteltu-nagymeretu-dmsz-ep-1979-kb-24cm-44ea_1_big.jpg

Műanyag kétéltű jármű - A fújt technikával készült műanyag játékok a 70-es, 80-as években a kedvelt nyári játékai közé tartoztak. Az így készült járművekkel, hajókkal, állatkákkal rendszeresen lehetett találkozni a nyaralóhelyek trafikjaiban, ahol a szülők ezeket a játékokat előszeretettel vásárolták meg a gyereknek.
Így készültek többek között a DMSZ játékok is, amelyek közül a faros Ikarus buszt vagy a Csepel teherautót egészen biztosan nagyon sokan ismeritek.
Most egy kétéltű katonai járművön akadt meg a szemem, amihez most 4499 Ft-os áron juthattok hozzá.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2115982664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása