Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.27.hét
2020. június 28. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.27.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék ajánló rovat, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem nektek különleges és érdekes régi játékok vadászni hétről-hétre.
Szerintem ezen a héten is akadt néhány szép dolog a horgomra, így a gyűjtők és a nosztalgiázók számára kötelező a bejegyzés átnézése.

regi-lendkerekes-versenyauto-kinai-retro-jatekauto-ritka-darab-68ea_4_big.jpg

Lendkerekes kínai versenyautó - A kínai játékok között találhatunk szebbeket és kicsit csúnyábbakat is. A versenyautó amire ráakadtam az utóbbiak táborát erősíti, de mégis elég érdekesen néz ki ahhoz hogy egy gyűjtő figyelmét felkelthesse.
Az állapota nem tökéletes, de ennek ellenére szerintem érdemes figyelemmel kísérnetek a 3990 Ft-ról induló aukciót.

dutra-lemez-jatek-traktor-08ea_1_big.jpg

DUTRA felhúzós traktor - A képen látható traktor lényegében 100%-ban megegyezik a Toldi 250-essel, csak éppen egy kicsit ritkábbnak számít.
Hiánytalan darabra nagyon nehéz manapság már ráakadni, de ez lényegében tökéletes állapotban vészelte át az eltelt éveket. Ha szeretnétek a gyűjteményetekbe egy felhúzós D4K-t, akkor itt a lehetőség a licitálásra.
A játék ára jelenleg 21.000 Ft, de ezzel még nem sikerült elérni a minimálárat.

schenk-beturulett-tarsasjatek-98ea_1_big.jpg

Schenk betűrulett - A Schenk játékok általában nagy népszerűségnek örvendenek a gyűjtök körében. Furcsa módon a viszonylag késeinek számító Betűrulett nem tartozik a különösebben népszerű játékok közé.
Persze ez idővel biztosan változik majd, így érdemes már most elmenteni magatoknak és az utókornak egy szép darabot.
A most eladásra kínált játék fix 2000 Ft-ért lehet a tietek.

jaguar-tuzolto-parancsnoki-regi-lemez-auto-a7ea_2_big_1.jpg

ME-627 Fire Chief car - Úgy tűnik ma elég sok kínai játék akadt a horgomra. Ezúttal egy bolygókerekes szerkezettel ellátott ME-627-es tűzoltó parancsnoki kocsit ajánlok a figyelmetekbe.
A festés már kicsit kopott és a tetejéről hiányzik a sziréna és a bolygókerekes szerkezet egyik kerek is, de ezek pótolható hiányosságok. Ha van bennetek egy kis barkácsvéna, akkor ebből a játékból akár még működőképes darabot is tudtok varázsolni.

lemez-ugralo-madar-18ea_2_big.jpg

Ugróló madár - Emlékeztek a Lemezárugyár Csipegető Csibéjére? Nos akkoriban számtalan gyártó készített hasonló játékokat. A madarak különösen jó témát szolgáltattak a gyártók számára, hiszen akár ugrálni is tudtak ha arra volt szükség, de akár bonyolultabb játékokat is lehetett a segítségükkel alkotni.
Ez egy egyszerű ugráló madár, aminek működését egy óraműves szerkezet biztosítja.
Ritkaságnak azért nem nevezném, de egy gyűjteménybe szerintem simán befér a 3500 Ft-ért kínált játék.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6515972732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása