Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.23.hét
2020. május 31. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.23.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben igyekszem érdekes régi játékokat megosztani a gyűjtőkkel és a nosztalgiára fogékony látogatókkal.
Ezen a héten is igyekeztem különleges játékokat keresni és szerintem sikerrel is jártam. Remélem a heti kínálatban találtok olyan játékot amivel érdemes gazdagítanotok a gyűjteményeteket vagy esetleg olyat ami megadja a kezdő lökést a számotokra a gyűjtögetés elkezdéséhez.

Tartsatok velem ezúttal is!

16e033d410fbcd178f16ee7ae5fbd4a5-metalcar-magyar-kisautok.jpg

Régi Metalcar kisautók - A kép előterében az általam is felújított Mercedes-Benz 208D látható, míg a háttérben további Metalcar által gyártott kisautók vannak.
A Metalcart nem kell bemutatnom szerintem a régi játékokkal foglalkozó gyűjtőknek, akik most hat autót vásárolhatnak meg 5500 Ft-os áron. Persze a kocsik egy részét azért majd fel kell újítani, de ez is csak egy klassz kihívás lehet a számotokra.

df4911d5fd2b40b070fe260b857d1fbd-retro-jatek-triolafurulya.jpg

NDK fúvós Triola - Az NDK játékgyártásában fontos szerep jutott a különböző hangszereknek is. Ezek közül itthon legtöbben a Triolát ismerik, ami színes gombjainak köszönhetően sokak emlékezetében élénken él.
Persze más változatokban is készült ilyen játék, amelyek közül ezúttal most egy 8 gombos változaton akadt meg a szemem. Ehhez a régi gyerekeknek készült hangszerhez most 1499 Ft-os áron juthattok hozzá.

bb174d5584ede1b6d08f52a3ca446ca1-retro-polikresz-i-1976-tarsasjatek.jpg

Polikresz I. - A hazai játékgyártásban nagyon fontos szerep jutott az oktató játékoknak. Ezek között számtalan közlekedéssel kapcsolatos játék is megtalálható volt, de ezek közül a Polikresz tagadhatatlanul kiemelkedett.
A Polikresz játékok érdekes és változatos formában próbálták megismertetni a gyerekekkel a helyes közlekedés szabályait. Az első változatot a Politechnika Ipari Szövetkezet készítette és leginkább egy kresz alapú dominóra emlékeztetett.
Persze ezekből a játékokból a műanyag elemek nagyon gyorsan elkallódtak, így igazán nehéz manapság már szép állapotban megmaradt játékot találni.
Most begyűjthettek egyet akár Ti is 3300 Ft-os áron.

951970a2fe10e68f861f082dc4f1f17a-regi-focijatek-ritka.jpg

Kispajtás Futballjáték - A Kispajtás Futballjáték nem egy gyakori darab a hazai játékpiacon. Talán ez annak is köszönhető, hogy ez a játék egészen kicsi mennyiségben készülhetett egykoron.
A focis játékhoz tartoznak kapuk, játéktér és természetesen játékosok is. A focis játék valamennyire emlékeztet a német Tip-Kickre, de attól sokkal egyszerűbb megoldással lehet rúgásra bírni a mezőnyjátékosokat.
Különleges és egyedi, aminek még az eredeti doboza is megmaradt. Sajnos egy játékos hiányzik a piros csapatból, de ettől függetlenül ez egy igazi értékes ritkaság.
Az ár 12.000 Ft ebben az esetben.

585693df7385b814938df39f0390e241-rigi-sifelvono-eredeti-dobozaban.jpg

RIGI Sífelvonó játék - Egészen elképesztő játékok is készültek a 70-es, 80-as években. Ezek közé tartoztak a RIGI által gyártott sífelvonók is, amelyenek pályáját a lakás két pontja között kellett kifeszíteni és egy kurbli segítségével egy sífelvonó fülkéjét lehetett rajta közlekedtetni.
Igazi különlegesség volt a játék, amiből általában a figurák tűntek el elsőnek. Sok felvonóval találkoztam már, de kevéshez tartozott figura is. A most bemutatásra kerülő darabnál legalább egy bábú megmaradt, ami azért nem rossz :)
Az eredeti dobozos játékhoz 7000 Ft-ért juthattok hozzá.

e11c34637616df01ce95e3076449b76f-regi-gyerek-kisbicikli-bicikli-kerekpar-5000-ft.jpg

Gyerek bicikli - Azt hiszem a képeket látva nem is igényel különösebb magyarázatot, hogy ez a kerékpár miért is került be a heti ajánló rovatba.
Igazi különlegesség, ami mind színével, mind ülésével, mind pedig kormányával eltér a megszokott gyerekeknek készült kerékpároktól. Igazi különlegesség, amit érdemes lenne megmenteni az utókornak. Sajnos az első sárvédő az évek alatt eltűnt róla, de így is ritkaságnak számít.
Az ára nem is veszélyes, hiszen 5000 Ft-ért a tietek lehet ez a kincs.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9815731064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása