Cosmic Raider Force űrautó
2020. május 29. írta: ToyaHSW

Cosmic Raider Force űrautó

cosmicraider_1.JPG

Az űr általában a játékgyártók fantáziáját mindig megmozgatta. Ennek köszönhetően kaptunk érdekes társasjátékokat, különböző építő és lemezjátékokat és természetesen az elmaradhatatlan járműveket.
A mai napon egy újabb űrjárművet mutatok be nektek, ami bár elég giccses, de mára mégis érdekes és különleges darabnak számít.

A mai napon a Tajvanban készült Cosmic Raider Force elemes járművel ismerkedhettek meg, ami nagyon sok érdekes apró részlettel igyekezett elkápráztatni a gyerekeket.
Ami szerintem elsőre mindenkinek feltűnik a játékon az a rendkívül érdekes formájú jármű, amit a készítők még megfejeltek krómhatású elemekkel. Persze azért érdemes a színeken hamar túllépni és az összhatásra koncentrálni.
Első ránézésre úgy tűnik mint a Tajvani gyártó a megmaradt és eladatlan sportkocsikból próbálta volna kihozni a maximumot és ehhez futurisztikus űrjármű készítését látták a célravezető megoldásnak.
A kocsi alapjait nézve tényleg leginkább egy áramvonalas sportkocsira emlékeztet és ezen a hatáson még csak emel a hátul elhelyezett szárny is.
Persze valószínűleg ez a gyerekeknek akkoriban fel sem tűnt, hiszen erről a formáról számtalan apró részlettel igyekezték elterelni a figyelmet.
Ehhez a kocsi a motorháztetőre kapott lámpákat, egy krómozott elemet. Az ajtókhoz két oldalra egy-egy rakétát, a jármű tetejére egy gépfegyvert, de az egész járművet a tető mögött helyet foglaló krómozott műanyaggal díszített robot uralja.
A robot mögött egy motort láthattak a gyerekek, míg a hátsó szárny alatt hajtóművek láthatóak amelyeket egy-egy lámpa foglal keretbe.

Mivel ennyi lámpa és egyéb világító alkatrész található az autón, már kitalálhatjátok hogy egy elemes játékról van szó. Ez egy bolygókerekes vagy kitérő jármű. Ennek a stílusnak a jellemzője, hogy ha valaminek nekiütközik akkor a játék közepén található bolygókerék elfordul és a jármű más irányba folytatja az útját.
A bolygókerekes játékok alapvetően az unalmasabb játékok közé tartoztak, ezért minden gyártó igyekezett valahogy feldobni az ilyen termékeit. Elég ha csak a Lemezárugyár labda lebegtető Holdautójára gondoltok.
Az YYL Toys játékánál a készítők úgy gondolták, hogy néhány mozgó alkatrésszel, hanggal és bámulatos fényparádéval igyekeznek majd a gyerekek figyelmét felkelteni.
Ennek megfelelően a játék a bekapcsolás után éktelen szirénázásba kezd és szinte minden részén felvillannak a fények. Villog a kocsi eleje, a hátulja, a gépfegyver, sőt még a robot feje is. Ezzel egy időben pedig a robot mögött található motoron található tölcsérek is mozgásba lendülnek.

Amire még mindenképpen szerettem volna kitérni az a jármű matricázása. Erre is odafigyeltek a gyártás során, ennek köszönhetően számtalan aranyszínű matrica kapott helyet a karosszérián. A legdominánsabb a COSMIC feliratú matrica a jármű oldalán és a hátsó részén.  Elől a rendszámtáblán a 2001-es számot olvashatjuk, rakétákon Missile felirat, a gépfegyverek pedig Machine Gun 2001 felirat kapott helyet, míg a kocsi többi részén dekorációs aranyszínű matricák láthatóak.

A járművet persze el is kellett látni megfelelő energiával. Ehhez az alvázban található elemtartóba kellett 3 db 1.5 V-os góliát elemet behelyezni. Ezt követőn már csak a tolókapcsolót kellett a játék alján elmozdítani és indulhatott is a szórakozás világosban, de akár sötétben is.

A Cosmic Raider Force eredeti dobozban és tökéletes állapotban került hozzám. Ez a különleges játék nem túl gyakori darab, de nem is beszerezhetetlen kincs. A külföldi aukciós oldalakon egészen könnyen rátalálhattok ha szeretnétek egyet a gyűjteményetekbe.
Természetesen a múzeumban majd láthatjátok és ki is próbálhatjátok ezt a kincset, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5715729020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása