Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.15.hét
2020. április 05. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.15.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben a hazai aukciós oldalakat böngészgetve igyekszem nektek jó áron megvásárolható érdekes régi játékokat csokorba gyűjteni.
Ezen a héten sem jöttem üres kézzel és szerintem ismét találtam 5 olyan régi játékot, amit a gyűjtők és a nosztalgiázók is szívesen fogadnak.

Tartsatok velem ezen a héten is a régi játékok varázslatos világába!

regi-lemezjatek-lendkerekes-vadaszrepulogep-28-cm-59ca_1_big.jpg

Universe Rocket Express MF-030 - Már olyan régen volt kínai játék, hogy éppen itt az ideje hogy egy szép darabot mutassak nektek.
Az Universe Rocket Express egy igazán szép és áramvonalas űrrepülőgép, ahogy azt egykoron a kínai játékgyártók elképzelték. Ez amúgy egy teljesen egyszerű lendkerekes, gurulós játék, ami azonban színeivel és formájával igazán klasszikus darabnak számít manapság.
A játék ára jelenleg 1 Ft-on áll, így már egy 11 Ft-os ajánlattal nyerő pozícióba tudtok kerülni.

regi-retro-szines-faepito-jatek-eredeti-dobozaban-elado-t-4-99ca_4_big.jpg

Színes Faépítő - Ha a 70-es években voltatok gyerekek, akkor egészen biztosan volt valamilyen építőkockás játékotok. A hazai faipar a hulladékok felhasználásával ellepte lényegében a játékboltokat a különböző építőkockákkal.
A Színes Faépítő játék is több változatban került a boltok polcaira a 60-as, 70-es években.
Amire most rátaláltam az egy igazán szép állapotban megmaradt darab, amihez most 1980 Ft-os ajánlattal szerencsés esetben hozzá is juthattok.

tomy-electronics-game-soccer-1977-mukodik-retro-elektronikus-foci-jatek-4cca_4_big.jpg

TOMY Electronics Soccer Game - Aki követi a blogot az pontosan tudja, hogy mennyire kedvelem a TOMY cég által készített játékokat. Különösen közel állnak a szívemhez a régi LED-es megoldású kijelzővel működő sportjátékok.
A blogon már a kosárlabdával és a focival is megismerkedhettetek, de most ha úgy gondoljátok magatoknak is beszerezhettek egy működőképes darabot.
A játék licitje 8500 Ft-ról indul és szerintem ezen az áron meg is kapjátok majd.

retro-rugos-asztali-kosarlabda-palya-dodoz-nelkul-jo-allapotban-2000ft-vasarlas-utan-meglepetes-aja-5dca_3_big.jpg

Rugós kosárlabda játék - Talán emlékeztek még az itthon készült rugós focira, amivel nagyon sok fiú vívott komoly mérkőzéseket a haverokkal.
Csehszlovákiában ekkor elkészítették ennek a játéknak a kosárlabdás változatát, ami hasonló játékélményt nyújtott. Most egy ilyen kosárlabdához juthattok hozzá 2250 Ft-os áron.

retro-piko-panzer-t62-tank-dobozaval-1ft-rol-nma-5dca_1_big.jpg

PIKO T62-es távirányítós harckocsi - Egy igazi klasszikus játék az NDK-ból. Általában a távirányítós játékaink többsége a Német Demokratikus Köztársaságból érkezett, ahol az Anker, a Presu, majd később a PIKO készített ilyen játékokat.
A T62-es harckocsi egy sorozat darabja, amit természetesen itthon is nagyon kedveltek a gyerekek. Nagyon sok ilyen játék készült, azonban az évek alatt ezek állapota általában erőteljesen leamortizálódott. Most egy igazán szép darabot ajánlok a figyelmetekbe, üzemanyagtartályokkal, parancsnokkal, komplett távirányítóval, kezelési utasítással és eredeti dobozzal.
Ilyet tényleg ritkán látni. A licit 1 Ft-ról indul, így érdemes figyelnetek az aukciót.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5815593802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása