Micronauts Microtron elemes robot
2020. március 31. írta: ToyaHSW

Micronauts Microtron elemes robot

microtron_1.JPG

A mai napon ismét egy igazán érdekes játékot hoztam nektek, amit Hong-Kongban gyártottak. Ez pedig nem lesz más mint a Mego Corp által készített Micronauts Microtron elemes tobot.
A játék műanyagból készült és számtalan olyan elemet tartalmaz, amit vagy ki lehet hajtani vagy le lehet szedni a robot testéről, ennek köszönhetően egy igazán sokoldalúan használható és a gyerekek kreativitását kihasználó moduláris felépítésű játék volt.
A Mego Corp ezzel a játékkal 1976-ban jelentkezett és szerintem azonnal levette a gyerekeket a lábukról.

A legmarkánsabb és a legszembetűnőbb része a játéknak a karok helyén található két hatalmas kerék. Ezeken a kerekeken található néhány króm festéssel ellátott karra emlékeztető 
A két nagy kereket és a krómozott karokat is le lehet venni a játék testéről és más formában visszarakhatjuk azokat. A két alkatrészt akár együtt, akár külön-külön is csatlakoztathatjuk a robot testéhez.
Hasonlót láthatunk a fej esetében is, ami szintén két részből áll és akár együtt, akár külön-külön is felrakhatjuk a törzs felső részére.

Ami még azonnal feltűnik a játékon azok a kerekek vagy futóművek - mindenki úgy hívja ahogy neki tetszik. Ezek közül egy kerék található az elemtartó fedélen, amit egyszerűen kiszedhetünk a helyéről és két hármas kerékcsoport található a robot törzsének alsó részén.
A kerékcsoportok közül egy hajtott kerék van oldalanként, ami eredetileg átvitte a hajtást a másik két kerékre is egy aprócska hernyótalp segítségével.
Ezeknek a hernyótalpaknak köszönhetően volt képes a jármű a mozgásra.

A játék oldalán található egy króm színű kúp, ami szintén hajtást kapott és ennek köszönhetően az elemek bekapcsolása után forgásba lendül. Természetesen ez az elem is lecserélhető a játékon és akár más elemeket is a helyére illeszthetünk.
Az elemeket a robot testének közepén található tartóban kellett elhelyezni. A működtetéshez 2 db 1.5 V-os ceruza elemre volt szükség és amint ezek bekerültek már csak a bekapcsolásra szolgáló tolókapcsolót kellett elmozdítani és máris indulhatott a játék.
Szerintem ez a játék 1976-ban igazán különlegesnek számíthatott. Az átalakíthatósága és a motoros megoldásoknak köszönhetően szerintem minden gyerek élvezte a játékot a Micronauts Microtronnal. 

Hogy miképpen is működött a játék elmagyarázni elég nehéz. Szerencsére egy reklámot sikerült róla találnom a videómegosztó oldalakon, így talán Ti is jobban eltudjátok majd képzelni a Micronauts Microtron működését.

Természetesen a múzeumban ezzel a játékkal is találkozhattok majd. A hernyótalpakat igyekszem majd valamilyen megoldással pótolni és akkor a kipróbálás útjában sem áll majd semmi.
Mivel jelenleg még nem tudom a kezetekbe adni ezt a klassz régi játékot, így jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4915578232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása